Tanarul de 16 ani se pricepe la fel de bine si la fotbal, si la chitara. Marea lui neliniste este ca din fotbal ar putea castiga bani frumosi, la fel ca fratele lui, Andrei Ionescu, pe cand cu chitara, pana acum s-a ales doar cu aplauze.
Asculta piesca cu care a ridicat sala in picioare vinerea trecuta, la "Romanii au talent":
Citeste povestea lui Radu Ionescu, spusa de tatal sau:
Cariera lui muzicala a fost stabilita de un profesor , care iesind sa fumeze o tigara , a intervenit intr-o discutie ce-l privea pe Radu .
Ca parinte , dupa 55 de ani de viata am convingerea ferma ca , copii nostrii pot reusi in viata prin calitatile lor cele mai pregnante , nu prin ce consideram noi sau ne-ar placea noua sa faca.
In acest sens , mi-am dat seama ca Radu are inclinatie catre muzica prin prisma faptului ca la varsta de 5-6 ani ascultand diverse emisiuni cu teme muzicale , el incepea sa danseze si sa cante .
Astfel la varsta de 7 ani l-am dus la Liceul de Arta "Marin Sorescu" din Craiova , unde dupa cateva teste de aptitudini muzicale a fost declarat admis.
L-am inscris la sectia de pian , profesor Bordenciu Valentina . Dupa 4 ani de studiu , doamna prof. Bordenciu mi-a spus : "Ursuletul mami nu va ajunge niciodata un pianist de exceptie , va fi un pianist mediocru."
"Ia-i domnule, o chitara, s-o zdrangane si el pana la vara!"
Aceasta constatare a dansei a reprezentat un moment trist pentru familia noastra drept pentru care i-am spus , ca in aceste conditii , nu mai are rost sa ramana la liceul de muzica .
Ni s-a spus ca putem sa-l transferam dupa terminarea clasei a V-a , dar este obligatoriu ca pana atunci sa inceapa studiul unui alt instrument .Astfel ni s-a sugerat sa inceapa cu sotul dansei studiul trombonului . Personal acest lucru mi-a displacut, drept pentru care am refuzat.
Sansa lui s-a numit domnul profesor Mitrache George care ascultand aceasta discutie mi-a zis : "Ia-i domnule, o chitara, s-o zdrangane si el pana la vara si de atunci faceti ce vreti ...."
Dupa 2 luni de zile domnul Mitrache mi-a spus: "Domnul Ionescu nu am vazut in viata mea asa ceva , tot ce ii spun intelege pe loc, va face cariera daca va continua dar va trebui sa muncim suplimentar mult" .I-am raspuns ca intentiile noastre sunt de a-l muta la un colegiu renumit din Craiova si nu ne intereseaza nici un fel de ore suplimentare .
Dupa 3-4 luni am fost chemati la scoala la un recital de chitara sustinut de elevii din scoala.
Radu are deja 37 de premii nationale si internationale pentru talentul de a canta la chitara
Concluzia : Ce cantau cei cu 5 ani de studiu al chitarei , canta si el dupa 5 luni . Peste 2 luni a luat locul 2 la Olimpiada judeteana de muzica si de atunci nu s-a mai oprit .
A castigat pana in prezent 37 de premii nationale si internationale , 21 premiul I , dintre care doua olimpiadele nationale de muzica, fiind apriciat de catre specialistii in domeniu ca fiind unu dintre cei mai talentati si virtuosi chitaristi de muzica clasica din Romania .
O contributie insemnata pentru aceste realizari o are si domnul profesor Liviu Georgescu de la Liceul de Arta "George Enescu" din Bucuresti .
A primit in anul 2008 din partea Guvernului Romaniei : "Diploma de Excelenta pentru palmaresul realizat in domeniu educatiei si pozitia de excelenta detinuta in galeria de olimpici ai scolii romanesti" .
Mii de euro versus Mii de aplauze
Marea neliniste sufleteasca al lui Radu o reprezinta faptul ca fratele sau Andrei Ionescu a jucat fotbal la echipe mari ca PSV Eindhoven , Steaua Bucuresti , Universitatea Craiova , Nationala de tineret a Romaniei , castigand mii de euro, pe cand el are mii de aplauze la concursurile la care a participat .
De altfel, din punct de vedere fotbalistic este la fel de talentat ca fratele sau, castigand in acest sens in anul 2008 "Cupa Ilie Balaci" pentru cel mai tehnic jucator din Craiova .
Vezi toata emisiunea ROMANII AU TALENT pe Voyo.ro