Piureurile de legume, delicioase si ideale pentru silueta! VIDEO


	Piureurile de legume, delicioase si ideale pentru silueta! VIDEO
Data: 24 August 2011

Nu va plac legumele? Atunci incercati variantele lor pasate in diverse combinatii. Un studiu al nutritionistilor americani a scos la iveala un fapt imbucurator pentru silueta. Persoanele care aleg piureurile mananca mai putin decat cei care consuma aceleasi legume intacte. Sa vedem cateva retete delicioase!

Rosii, castraveti, dovlecei, salata verde, morcov. Nu va incinta deloc gustul lor? Incercati sa le pasati crude si sa le combinati aromele. Adaugati  cimbru sau busuioc si puteti obtine un piure delicios si un aliat al siluetei.

"Daca sunt preparate din legume si atat, au valoarea calorica al legumelor pe care le punem in aceal piure de legume", precizeaza dr. Marlena Pascu, medic primar.
Adica au 35 de kilocalorii la 100 de grame. Daca renuntati la cartof, va raman celelalte legume pentru a obtine garnituri sanatoase. Lasati-va imaginatia sa lucreze in bucatarie si inventati mereu retete noi. Noi va propunem de exemplu amestecul de sflecla rosie cruda, frunze de telina si ardei. Este si mai gustor daca adaugati o lingura de ulei extravirgin.

"Uleiul este esential pentru o multime de fitonutrienti si de substante benefice din legume care sunt liposolubile, adica au nevoie de o substanta gras sa se absoarba", spune dr. Mihaela Bilic, nutritionist.

Daca insa preferati piureurile din legume fierte sau gratinate, optati pentru dovlecel cu menta, dovlecel cu avocado sau dovlecel si castravete. Insa preparati legumele pe gratar sau la aburi.
 


www.protv.roPiureurile de legume, delicioase si ideale pentru silueta!
ProTV.ro

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies