Patrizia Paglieri, o viata ca in filme. Cum a ajuns sa fie printre cei mai apreciati Chefi din Romania


	Patrizia Paglieri, o viata ca in filme. Cum a ajuns sa fie printre cei mai apreciati Chefi din Romania
Data: 02 Septembrie 2014

A adus farmecul Italiei in Romania odata cu preparatele sale traditionale, din zona Liguriei. Este considerata un guru al gastronomiei italiene si este alintata Liza Minnelli.

Vorbim despre Chef Patrizia Paglieri din juriul Masterchef! O femeie cu o viata de film, care a strans in jurul ei, la masa, cei mai bogati oameni de afaceri ai Romaniei, fete regesti, cantareti si mari actori de la Hollywood. Ora pranzului intr-unul dintre cele mai cautate restaurante italienesti din centrul Bucurestiul. Chef Patrizia tocmai le serveste angajatilor o... mustruluiala cu note picante.

Patrizia este perfectionista si extrem de ordonata. Stilul calduros, traditional, a facut ca in jurul sau sa se adune clienti pe care s-ar bate orice restaurant de lux: miliardari, politicieni, vedete. Mai toti au cunoscut-o chiar la ea acasa. Inca de la sfarsitul anilor '90, faceau zilnic cei 20 de kilometri care leaga Bucuresti de Buftea pentru o masa delicioasa, in cadru intim.

Locuinta familiei Paglieri devenise, practic, un punct de reper pentru lumea buna a Capitalei. Iar faima Patriziei avea sa creasca: in trecere prin Romania, au vizitat-o Luciano Pavarotti, Demis Roussos, Donald Sutherland, Armand Asante si Andy Garcia. De el o leaga mai multe amintiri.

"Mama ii facea mereu muschi de vita argentino cu sos de ciuperci sau sos de trufe, paste. A intrat in bucatarie si a zis hello mama si eu i-am zis mamei ca cine e ca parca-l cunosc si s-a asezat aici la masa", povesteste ea.

"Ce mi-am dorit mereu in viata mea sa fac oamenii fericiti la masa, sa plece lumea de la mine fericita", spune Patrizia.

E o lectie pe care a invatat-o de la mama si de la bunica sa. A avut norocul sa stea in bucatarie cot la cot cu cele doua, in restaurantul familiei sale, din San Remo. Organizatorii celebrului festival international le-au propus sa gateasca pentru Giani Morandi, Joe Cocker sau Liza Minelli. Apropo de Liza: asa e alintata Patrizia. Iar oamenii o opresc pe strada pentru autografe.

Patrizia nu e Liza Minelli, insa un scenarist bun ar da lovitura cu un film inspirat din viata ei. S-a nascut in Bahamas, intr-o familie de italieni. Tatal, sef de cazinou, si-a luat sotia si copiii dupa el, pe unde a mers, inclusiv in Romania.

In 1992, familia Paglieri cumpara o casuta de chirpici in Buftea. Sunt cativa ani de care Patrizia - la acea vreme divortata si cu un copilas de crescut - isi va aduce aminte mereu.

"Sase luni am mancat rosii cu branza de capra de la vecina si am baut vin varsat. Singurul catre trebuia sa nu sufere era Francesco si cumparam pentru el sucuri, dar eu chiar m-am chinuit", povesteste Patrizia.

Abia in 1999, au deschis un restaurant italienesc in sufragerie. Cu micutul Francesco in brate, Patrizia si mama ei gateau tot felul de paste de casa, specialitati cu fructe de mare si peste. "Francesco gateste mai bine ca mine, a crescut in bucatarie. Cand era micut, ii era frica sa stea in camera, singur, si venea jos si statea pana la 11, pana cand pica jos. Punea un covoras si adormea acolo. Si a invatat."

Dupa 15 ani de munca, Patrizia e vazuta, in Romania, ca un miracol al bucatariei italiene. Pasiunea si talentul sau au adus-o in juriul Masterchef.  "Cu Masterchef cunosc sute de persoane in fiecare zi, si retete, preparate, mi se pare ceva halucinante de frumos. Macar anul acesta a iesit ceva, e un an norocos."

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies