(P) Cum să prepari rapid un meniu de prânz delicios și ușor


	(P) Cum să prepari rapid un meniu de prânz delicios și ușor
Citeste mai mult despre: meniu pranz, peste congelat, pranz delicios,
Data: 23 Septembrie 2021

Știm deja cât de important este micul dejun, cel care ne furnizează energia și nutrienții necesari pentru un început de zi perfect; noi credem, însă, că și prânzul merită la fel de multă atenție, în special pentru faptul că deseori alegem să sărim peste cea de-a doua masă a zilei. 

Dacă și tu obișnuiești să faci acest lucru, află că este momentul pentru o schimbare. Lipsa timpului nu este o scuză să dai ”skip” prânzului, deoarece noi îți spunem cum să prepari rapid o masă delicioasă și ușoară!

Pregătește o salată din legumele pe care le ai în frigider

Pentru a pregăti prânzul perfect din punct de vedere nutrițional nu ai nevoie nici măcar de o vizită rapidă la supermarket! Poți folosi ingredientele pe care le ai la îndemână acasă și care se regăsesc deja în frigiderul tău. Cel mai elocvent exemplu în acest caz sunt salatele, preparate extrem de simplu de făcut care ne salvează din orice situație. Fie că preferi salata asortată de roșii și castraveți - de altfel foarte apreciată vara -, salatele verzi din salată, rucola sau spanac ori pe cele din ingrediente mai atipice (cum ar fi chinoa, sau năut), poți îmbogăți rețeta favorită și cu puțină carne, cu pește sau brânză. O conservă de ton aduce un aport de proteine important, la fel și pieptul de pui sau brânza Feta. 

Gătește un pește pane congelat 

Peștele este unul dintre acele alimente pe care specialiștii în nutriție ni le recomandă indiferent de vârstă sau de condiția de sănătate. Acesta reprezintă o masă ideală fie că suntem la dietă, fie că ne dorim, pur și simplu să urmăm o alimentație echilibrată. Și pentru că nu ai întotdeauna timpul necesar pentru a pregăti pește proaspăt care necesită să fie foarte bine spălat, curățat și secționat, îți propunem o alternativă la fel de gustoasă și de sănătoasă, însă mult mai rapidă: peștele pane congelat. Optează pentru batoane de pește pe care le poți servi cu ușurință chiar și la birou, sau creează un meniu din file de pește învelit într-o crustă aurie pe care să-l servești alături de garnitura preferată. 

Servește un smoothie 

Printre cele mai rapide și sănătoase mese de prânz se numără și smoothie-urile - da, atunci când conțin ingredientele potrivite, aceste băuturi pot înlocui una dintre mesele principale ale zilei! De data aceasta, nu îți vom sugera o rețetă standard, ci doar îți vom spune care sunt acele ingrediente pe care este bine să le folosești pentru ca smoothie-ul tău să fie cât se poate de sățios și de gustos. În funcție de preferințele tale, poți realiza diverse mixuri din: fructe cărnoase (ananas, papaya, pere, mere), legume cu frunze verzi, nuci, fructe deshidratate, băuturi vegetale presate la rece și chiar și suplimente alimentare (germeni de grâu, polen etc). 

Fă-ți rapid un sandwich 

Unul dintre motivele pentru care cu toții iubim sandwich-urile este că ele pot fi consumate oriunde, în orice moment al zilei. Prin urmare, reprezintă o idee inspirată de masă rapidă pe care o poți pregăti inclusiv când ești la birou. Și, dacă te întrebi cum poți servi un sandwich sănătos, iată câteva trucuri utile: alege pâine integrală, nu albă, folosește din plin legume proaspete și include proteină animală din surse sănătoase - de exemplu, optează pentru o porție de pui grill în locul mezelurilor care trec prin nenumărate operațiuni de procesare. 

Există atât de multe idei de mese de prânz savuroase pe care le poți pregăti în doar câteva minute! Uită de scuze și servește cea de-a doua masă importantă a zilei încercând propunerile noastre culinare!

Modifică setările cookies