In multe tari exista sarbatori care celebreaza sentimentul de iubire si multe dintre ele au obiceiuri ciudate, dar pe care le respecta cu sfintenie.
Sfantul Valentin reprezinta pentru sloveni o mare sarbatoare. Se spune ca toate plantele incep sa creasca cu aceasta ocazie, fiind prima zi din an in care oamenii incep sa cultive pamantul si sa se ocupe de agricultura. Conform traditiei Sfantul Valentin vine pe 14 februarie pentru a trezi natura la viata. In Slovenia, ziua dedicata iubirii este de fapt Sfantul Gregory.
Si Japonia are obiceiuri ciudate: de Sfantul Valentin femeile le dau barbatilor ciocolata. Totusi, tipul de ciocolata primit este influentat de natura relatiei dintre cei doi. Giri-choko este tipul de ciocolata cumparat pentru sefi, colegi si prieteni baieti apropiati. Giri inseamna obligatie, astfel tipul acesta de ciocolata nu detine nici o incarcatura sentimentala. Insa Honmei-chock este ciocolata pe care o primesc iubitii, amantii si sotii femeilor. Pe 14 martie, barbatii sunt obligati sa intoarca darul femeilor, iar acesta trebuie sa fie mult mai pretios decat ciocolata. Ca si japonezii, femeile coreene trebuie sa le ofere baietilor bomboane, iar acestia trebuie sa le faca lor cadouri. In Coreea din luna ianuarie pana in decembrie ei au un numar foarte mare de sarbatori: Ziua lumanarii, Valentines Day, White Day, Black Day, Ziua trandafirului, Ziua sarutului, Silver Day, Green Day, Ziua muzicii, Ziua vinului, Ziua filmului si Ziua imbratisarilor.
Dwynwen Day se sarbatoreste in Tara Galilor si are loc pe 25 ianuarie. Ei il sarbatoresc pe Sfantul Dwynwen a carui poveste de iubire i-a inspirat pe gali sa ofere cadouri pentru a-si impartasi sentimentele. Cu ocazia acestei sarbatori, oamenii daruiesc "lingurile dragostei" persoanelor iubite. Lingurile dateaza din secolul 17 cand oamenii le faceau din lemn si le ofereau iubitelor lor.