Nu a intrat la Medicina, dar salveaza vieti zilnic. Povestea unei voluntare de 19 ani, care a castigat respectul multora

Nu a intrat la Medicina, dar salveaza vieti zilnic. Povestea unei voluntare de 19 ani, care a castigat respectul multora
Citeste mai mult despre: tanara, a salvat, vieti, voluntara,
Data: 22 Martie 2015

Medicii de la ambulanta antreneaza eroi necunoscuti, care ajung sa salveze, zi de zi, vieti omenesti. La Bistrita, 500 de tineri au urmat cursul facut de Crucea Rosie si au devenit voluntari pentru sistemul de urgenta ce duce lipsa de personal calificat.

In timpul liber acesti oameni inimosi pun cu succes in practica notiunile invatate.

La doar 19 ani, Simona si-a castigat respectul multor oameni dupa ce fara ezitare a ingrijit un barbat care a cazut cu tot cu balconul pe care incerca sa il repare. Totul s-a petrecut sub privirile ei, si nicio clipa nu s-a pierdut cu firea. I-a acordat pe loc primul ajutor.

Simona Deac, voluntara ambulanta: "Am alergat repede. L-am intrebat cum se numeste. Am pus mana pe el sa vad daca isi simte mana, am observat ca avea o mana rupta. I-am eliberat caile respiratorii".

Simona nu a reusit sa intre la Facultatea de Medicina din Targu Mures, dar s-a inscris la cursurile organizate de serviciul de ambulanta Bistrita impreuna cu cei de la Crucea Rosie. Acum face voluntariat la salvare.

Simona Deac, voluntara ambulanta: "Teama? Teama ca poate sa fie mai rau sau ca nu va supravietui. E important sa ajuti atunci cand e nevoie".

Si Ana, o tanara de 18 ani, a salvat o viata pentru ca a participat la aceste lectii. Anul trecut in timp ce se afla in statiunea 2 Mai impreuna cu parintii a ajutat un tanar scos din mare.

Ana: "Nu m-am crezut capabila sa fac asa ceva, nu am crezut ca am atata curaj. Cand vezi ca traieste omul, dupa ce era mort timp de 40 de minute, nu ti-e la fel".

Asemeni acestor fete sunt sute de tineri in intreaga tara. Florin, de pilda, a fost inger pazitor pentru un copil de 11 ani, victima unui accident rutier.

Florin Bucur - voluntar ambulanta: "E un sentiment extraordinar. Simti ca traiesti a II-a oara cand salvezi pe cineva. Copilul era in stare de soc traumatic".

Tinerii sunt instruiti 6 saptamani, apoi sunt nevoiti sa sustina un examen practic. Daca sunt admisi, ei pot pleca alaturi de medic si de ambulantier la solicitarile primite la 112.

Conform ultimelor masuri legislative, perioada de voluntariat este recunoscuta drept experienta la locul de munca.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies