Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, invitat la “Dupa 20 de ani”


	Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, invitat la “Dupa 20 de ani”
Data: 17 Aprilie 2011

In editia din 17 aprilie a emisiunii “Dupa 20 de ani” difuzata de Pro Tv de la ora 10:00, ministrul Sanatatii, Cseke Attila a fost cel care a raspuns intrebarilor lui Cristian Leonte si jurnalistilor Claudiu Pandaru si Cristian Hostiuc privind recentele decizii ale ministerului de desfiintare a unor spitale considerate neperformante.

Ministrul Sanatatii a expus cazul concret al pacientei de la Centrul de sanatate din Baneasa, judetul Constanta, care a fost plimbata 700 de km pina cind a ajuns sa fie internata si tratata in mod corepunzator.

“Am vrut sa demonstrez ca acel spital trebuie desfiintat”
, si-a justificat Cseke Attila actiunea de a organiza o conferinta de presa si de a prezenta pe larg cazul acestei paciente. Ministrul Sanatatii sustine opinia prezentata de ministrul Boc cu o saptamina inainte la “Dupa 20 de ani” ca acele spitale care nu pot rezolva problemele pacientilor si nici nu pot stabiliza cazurile grave trebuie desfiintate. Ministrul Sanatatii a declarat ca se astepta ca masurile de reorganizare sa intimpine o rezistenta din partea sistemului, asa cum au evidentiat si rapoartele din perioada 2004 – 2010.

Aceasta, pe de-o parte si pentru ca managerii sint “interesati ca pacientii sa stea cit mai mult in spital, pentru banii de la Casa de Asigurari”. “Sintem pe locul 2 in Europa ca numar de internari”, mai spune Cseke Attila.

 In legatura cu Registrul National al Donatorilor Volutari de Celule Stem, infiintat in urma cu doi ani ca urmare a campaniei Stririlor Pro Tv “Avem viata in sange”, ministrul Sanatatii a declarat ca, de la 1 mai, cei care doresc sa preleveze probe pentru acest centru o pot face, iar in paralel vor fi facute toate demersurile pentru ca registrul donatorilor de celule stem sa poata deveni, in sfarsit, functional.  

 Cseke Attila
a mai subliniat necesitatea ca sistemul de sanatate al Romaniei sa fie asezat pe “principii sanatoase”, unele dintre acestea referindu-se si la buget, care va trebui rectificat spre sfirsitul anului acesta, iar la anul, alocata o suma mai mare.

“In Romania nu exista spitale care sa se poata clasifica la clasa I”, e de parere ministrul Sanatatii, care a precizat insa ca, in 4, 5 ani aproximativ 6 spitale din Romania vor functiona la standarde europene.

Intra pe www.stirileprotv.ro si vezi emsiunea "Dupa 20 de ani"

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies