Michael Jackson se temea pentru sanatatea lui, inainte de cele 50 de concerte de la Londra!

Michael Jackson se temea pentru sanatatea lui, inainte de cele 50 de concerte de la Londra!
Citeste mai mult despre: Michael Jackson,
Data: 25 Octombrie 2011

Michael Jackson era ingrijorat pentru sanatatea lui si se temea ca nu va putea sa reziste din punct de vedere fizic pentru cele 50 de concerte pe care urma sa le sustina la Londra, incepând din iulie 2009, a declarat luni unul dintre medicii starului.

Aceasta afirmatie apartine medicului Allan Metzger si a fost facuta in cadrul procesului intentat medicului Conrad Murray, judecat la Los Angeles pentru uciderea "regelui muzicii pop",

A cincea saptamâna a procesului, care are loc la Curtea Superioara din Los Angeles, a debutat luni cu declaratiile primilor martori chemati de tabara apararii, dupa patru saptamâni in care au fost ascultate marturiile celor care il acuza pe Conrad Murray, judecat pentru omucidere involuntara.

Allan Metzger, medic generalist si reumatolog din Los Angeles, care afirma ca a fost in urma cu câtiva ani "medicul principal" al cântaretului Michael Jackson si al copiilor acestuia, a declarat ca a mers la resedinta starului, pe 18 aprilie 2009, cu aproximativ doua luni inainte de moartea cântaretului, survenita pe 25 iunie.

"Voia sa-mi vorbeasca despre problemele lui de sanatate si voia ca eu sa consult copiii", a spus Allan Metzger. Intrebat de Ed Chernoff, unul dintre avocatii apararii, daca starul era consultat si de alti medici, Allan Metzger a raspuns negativ.

"Era entuziasmat, imi vorbea despre anumite elemente creative la care se gândea. Mi-a vorbit despre entuziasmul lui, dar si despre teama lui" pe care o avea in legatura cu concertele de la Londra, a adaugat Metzger.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, intr-o perioada de repetitii intense pentru "This Is It Tour", turneul sau de adio, in timpul caruia urma sa sustina, incepând din iulie 2009, 50 de concerte la sala O2 Arena din Londra.
"Ii era frica, pentru ca era o responsabilitate mare si nu voia sa faca un lucru prost. Era ingrijorat pentru starea lui nutritionala, voia sa aiba o sanatate buna", a adaugat Metzger.

Allan Metzger a confirmat faptul ca Michael Jackson suferea de insomnie de foarte mult timp.

Potrivit declaratiilor sale, in ziua acelei vizite, Michael Jackson i-a cerut sa ii prescrie "un medicament pentru dormit", care sa fie administrat intravenos. Cântaretul nu a pronuntat cuvântul "propofol", dar "am inteles ca voia un fel de anestezic", a declarat Metzger.

Autopsia a relevat faptul ca Michael Jackson a murit din cauza unei "intoxicatii grave" cu propofol, un anestezic puternic pe care starul il folosea ca somnifer, in resedinta sa, beneficiind de complicitatea medicului Conrad Murray, care a recunoscut faptul ca i-a administrat starului acest medicament, in dimineata zilei in care acesta a murit.
Allan Metzger a declarat in fata juratilor ca a refuzat sa ii prescrie cântaretului orice medicament cu administrare intravenoasa. "I-am spus ca niciun anestezic nu ar trebui administrat intravenos in afara spitalelor".

Marturia sa a fost urmata de cea a lui Cherilyn Lee, o infirmiera care a inceput sa il trateze pe cântaretul american in februarie 2009, pentru scaderile de tonus pe care artistul le acuza.
Potrivit acesteia, tratamentele pe care le administra starului erau bazate pe vitamine si nutrimente si erau intravenoase, dar "in cantitati mici".
Problemele cu somnul pe care le avea starul, a carui sanatate era "buna" in momentul in care Cherilyn Lee l-a cunoscut, au fost tratate in cadrul mai multor sedinte, insa, "la inceput, ele nu pareau ca ar reprezenta o problema majora", a spus Lee.

Pe 12 aprilie 2009, in prima zi de Pasti, cântaretul s-a plâns in mod deschis din cauza acestor probleme medicale. "Mi-a spus: «Mi-e greu sa adorm si toate produsele naturale pe care mi le-ati prescris nu au niciun efect asupra mea. Când vreau sa dorm, vreau sa adorm imediat». I-am recomandat sa isi faca niste analize, dar mi-a spus ca nu putea, ca nu avea timp".

O saptamâna mai târziu, cântaretul a invitat-o sa vina sa il priveasca in timp ce doarme, pentru ca ea sa constate singura insomnia cronica de care el suferea. Infirmiera a acceptat si a confirmat la tribunal ca, dupa ce starul "a adormit, la ora 22.00 sau 23.00, s-a trezit la ora 03.00 dimineata".

Marturia asistentei Cherilyn Lee continua marti.

In cazul in care va fi condamnat, medicul Conrad Murray, acuzat de ucidere involuntara, risca o pedeapsa de pâna la patru ani de inchisoare si pierderea dreptului de a practica medicina. In prezent, doctorul in vârsta de 58 de ani este eliberat pe cautiune, dupa ce a fost pus sub acuzare in februarie 2010.

Mediafax

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies