Michael Jackson ar fi putut fi salvat! Vezi cum:


	Michael Jackson ar fi putut fi salvat! Vezi cum:
Citeste mai mult despre: Michael Jackson,
Data: 13 Octombrie 2011

Michael Jackson ar fi putut fi salvat daca i s-ar fi acordat ingrijirile corespunzatoare, a spus, miercuri, un cardiolog la procesul lui Conrad Murray, doctorul personal al starului, a carui aparare a hotarât sa abandoneze teza ca artistul si-a administrat singur propofolul care i-a cauzat moartea

Avocatii lui Murray au anuntat, miercuri, ca nu vor mai pleda sustinând ca Michael Jackson si-a administrat oral propofol, in absenta doctorului, in conditiile in care procurorul David Walgren a citat un studiu recent care arata ca, administrat astfel, propofolul are "efecte insignifiante".

"Michael Jackson nu a baut propofol si, chiar daca ar fi facut-o, acest lucru nu l-ar fi omorât", a spus Walgren in fata Curtii Superioare din Los Angeles, unde se desfasoara procesul doctorului Conrad Murray.

Murray a recunoscut de la inceput in interogatoriile de la politie ca i-a administrat intravenos propofol lui Jackson in dimineata mortii acestuia - 25 iunie 2009 -, acesta fiind metoda standard de administrare a anestezicului. Rezultatele autopsiei au aratat ca moartea "regelui muzicii pop" a fost cauzata de "o intoxicatie grava" cu propofol.

Avocatii doctorului au sustinut initial ca Jackson si-ar fi provocat singur moartea, ingerând o doza suplimentara de propofol, când Murray nu era cu el in camera.

Michael Flanagan, unul dintre avocatii apararii, nu s-a opus citarii studiului susmentionat, anuntând ca teza ingerarii propofolului a fost abandonata.

Se pare ca apararea se indreapta acum catre o noua teza, potrivit careia starul ar fi luat, in absenta doctorului, pilule de lorazepam - un sedativ care a fost, de asemenea, gasit in corpul cântaretului si care, potrivit autopsiei, a contribuit la deces, fara a fi cauza principala.

Procesul a mai inclus, miercuri, depozitiile a doi medici, care l-au incriminat pe Murray.

Pe baza declaratiilor date de Murray politiei, cardiologul Alon Steinberg a sustinut ca "Michael Jackson ar fi putut fi salvat", daca doctorul sau nu ar fi dat dovada de "neglijenta grava". Steinberg a amintit declaratiile lui Murray, potrivit carora acesta ar fi iesit din camera in care se afla Jackson, sedat cu propofol, timp de "doua minute", sa mearga la toaleta, iar la intoarcere cântaretul nu mai respira.

Insa cântaretul "avea in continuare tensiune, puls, ritm cardiac", a spus Steinberg. Cu ingrijirile corespunzatoare "ar fi putut fi in mod sigur salvat in acel moment", a declarat el in continuare.

Auzind aceste cuvinte, membrii familiei Jackson prezenti miercuri in sala de judecata - parintii cântaretului, Katherine si Joe, fratele sau Randy si sora lui, Rebbie - s-au uitat unii la altii si au aprobat cele spuse.

Potrivit lui Steinberg, Murray a facut greseala dupa greseala, cea mai evidenta fiind aceea ca nu a sunat imediat la serviciul de urgente.

"Când l-a vazut pe Michael Jackson in starea aceea, ar fi trebuit sa isi spuna: «Nu am echipamentul, nu am medicamentele, nu am personalul necesare» si sa sune imediat la 911. In schimb, el l-a sunat pe asistentul cântaretului", a remarcat cardiologul.

El a mai spus ca faptul ca l-a lasat pe Michael singur in timp ce era sub efectul propofolului echivaleaza cu "a lasa un bebelus sa doarma pe masa din bucatarie".

Si doctorul Nader Kamangar, specializat in medicina pulmonara si medicina somnului, a sustinut spusele cardiologului, catalogând drept "de neconceput" folosirea propofolului in afara unui spital unde pacientul sa fie supravegheat indeaproape.

Kamangar a denuntat "lipsa de etica" a lui Murray, care a tratat insomnia cântaretului cu propofol, fara a incerca mai intâi sa afle si eventual sa trateze cauzele acestei insomnii.

"Se pare ca pacientul era dependent de medicamente" si utilizarea propofolului intr-un astfel de caz este "dincolo de orice standard de ingrijire", a spus el.

Medicul legist care a efectuat autopsia lui Michael Jackson a declarat, marti, ca starul era prea slăbit ca să-şi fi administrat singur propofol - substanta anestezica ce i-a provocat moartea. Christopher Rogers a spus ca, pentru a-si administra o doza, Michael Jackson ar fi trebuit sa se ridice - el fiind deja sub influenta propofolului -, sa fie capabil sa si-l administreze, sa-si fi facut efectul propofolul si sa i se opreasca respiratia, toate acestea in 10 minute. Ipoteza pare "putin probabila", iar mai probabila este ideea ca Murray a gresit dozarea anestezicului, mai ales ca in camera nu exista niciun aparat de masurat, potrivit legistului.

In cazul in care va fi condamnat, medicul Conrad Murray, acuzat de ucidere involuntara, risca o pedeapsa de pâna la patru ani de inchisoare si pierderea dreptului de a practica medicina. In prezent, doctorul in vârsta de 58 de ani este eliberat pe cautiune, dupa ce a fost pus sub acuzare in februarie 2010.

Mediafax

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies