Leon Magdan, Cvintetul Anatoly si Claudia Stroe si-au castigat locul in finala "Romanii au talent". ProTV a fost lider absolut de audienta


	Leon Magdan, Cvintetul Anatoly si Claudia Stroe si-au castigat locul in finala "Romanii au talent". ProTV a fost lider absolut de audienta
Data: 26 Aprilie 2014

Vineri seara, telespectatorii si-au ales inca trei potentiali "eroi"care vor continua lupta in finala super-show-ului "Romanii au talent", iar ProTV a fost lider absolut de audienta pe toate segmentele de public.

Conform Kantar Media, ProTV a inregistrat un rating mediu de 17,2 puncte si 38,9% cota de piata pe segmentul publicului comercial din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 – 49 de ani in intervalul orar 20:29 – 00:20 in care a fost difuzata emisiunea, de aproape patru ori mai mult decat Kanal D, situat pe urmatoarea pozitie, cu 4,2 puncte de rating  si 9,4% share. Antena 1 a ocupat locul al treilea in clasament, cu un rating de 3,5 puncte si 7,8% cota de piata. In plus, ProTV a atins un varf de audienta de 22,2 puncte de rating si 44,6% share pe acest segment de public in minutul de aur 21:44.

La nivelul publicului din mediul urban, ProTV a fost lider de audienta cu 15,6 puncte de rating si 32,3% share, urmat de Kanal D, cu cifre de aproape trei ori mai mici: 5,4 puncte de rating si 11,1% cota de piata. Antena 1 s-a mentinut pe cea de-a treia pozitie cu un rating mediu de 3,0 puncte si 6,2% share.

"Romanii au talent" a fost preferat si de majoritatea telespectatorilor din intreaga tara, segment pe care ProTV a obtinut o medie de 17,1 puncte de rating si 35,5% cota de piata. Kanal D a ramas pe locul al doilea, cu 4,9 puncte de rating si 10,2% share, urmat de Antena 1, care a avut 2,8 puncte de rating si 5,9% cota de piata.

Aseara, in cea de-a treia semifinala a super show-ului "Romanii au talent" din acest sezon, povestile de neuitat s-au impletit cu muzica, acrobatia, dansul si sportul intr-un spectacol care i-a cucerit din nou pe telespectatori. Leon Magdan a fost prima alegere a publicului pentru un loc in marea finala, iar Cvintetul Anatoly i s-a alaturat de pe locul al doilea in clasamentul voturilor.

La "baraj" au intrat soprana Raisa Anischievici si "bubble-artistul" Claudia Stroe, astfel ca juratii au fost din nou nevoiti sa faca departajarea intre doua talente total diferite. Pentru ca Mihai Petre a mers pe mana Claudiei, iar Andra a preferat vocea Raisei, ultimul cuvant l-a avut de spus Andi Moisescu. Claudia Stroe a iesit castigatoare la duel si va merge in ultima etapa a competitiei. "Originalii" acestei semifinale au fost, asa cum a decis juriul, papusarii din trupa "Qui Peut", care se vor lupta la final pentru premiul in valoare de 10.000 de euro rezervat celui mai inedit numar din concurs.

"Profesorul de joaca" Leon Magdan a reusit sa lase juriul fara cuvinte si sa ridice intreaga sala in picioare prin povestea impresionanta pe care a prezentat-o, "Ocolul Pamantului in 80 de umbre".  Dupa ce a "calatorit" pe meleaguri africane si orientale, concurentul a revenit pe plaiurile mioritice pentru ca "Nicaieri nu-i ca acasa". Povestea s-a terminat pe acordurile super-hit-ului "Acasa" a lui Smiley, iar Leon l-a reconstruit din umbre pe artist. "Cred ca tocmai ti-ai castigat un loc in finala", l-a felicitat Andi, "Va sustin si dupa ce se termina acest concurs", i-a spus Andra,  iar Mihai a concluzionat:  "As vrea sa le spun copiilor tai ca au cel mai bun si mai frumos povestitor din lume".

Vocile incredibile, ritmurile populare si pofta de viata cu care si-au dus la capat reprezentatia artistii din Cvintetul Anatoly a cucerit intreaga audienta seara trecuta. "Va reinventati, impachetati totul intr-o calitate incontestabila, ne serviti exact ce avem nevoie", i-a laudat Mihai, in timp ce Andi le-a apreciat umorul, iar Andra, alegerile frumoase.

Claudia Stroe a readus pe scena "Romanii au talent" una dintre bucuriile copilariei, baloanele de sapun, intr-un spectacol de forme si culori, apreciat la unison atat de catre juriu, cat si de catre cei din fata micilor ecrane. Mai mult, "bubble-artistul" a marturisit ca si-a pregatit singura intrgul arsenal de care a avut nevoie pentru a-si construe numarul. "Mi-a placut atat de mult de tine! Eşti minunata, imi transmiti o stare de bine. Sunt sigura ca nu numai copiii s-au bucurat. Si noi, parintii ne-am bucurat", i-a spus Andra, in timp ce Mihai a laudat-o pentru profesionalismul sau: "A fost un numar de poveste, foarte bine pregatit, un deliciu vizual. Daca ne-ai spus ca te-ai ocupat personal de solutii, esti o profesionista.

"Povestea clasica", dupa cum a numit-o juriul, prezentata aseara de trupa "Qui Peut", a demonstrat ca arta manuirii papusilor poate transpune publicul intr-un taram magic, in care creativitatea nu cunoaste limite. "Va felicit, se vede ca e un efort intens in spatele imaginilor pe care le-ati descris", a concluzionat Mihai Petre, in timp ce Andi a apreciat emotia pe care au transmis-o, "mai ales cand se incheie intr-un moment umoristic", mai exact, "cu fuiorul".

Spectacolul talentelor a fost completat de catre doi finalisti care au facut senzatie in sezoanele trecute ale super-show-ului. Campionul mondial la flair-bartending Valentin Luca si-a demonstrat din nou abilitatile de show-man in fata intregii tari, iar ventrilocul Eduard Sandu l-a adus in scena pe simpaticul Nea Alecu, personajul care a amuzat milioane de romani cu replicile sale spumoase.

Tot aseara, in cea de-a treia semifinala a super-show-ului, romanii din fata televizoarelor s-au delectat cu numarul de exceptie al concurentilor din Ansamblul Veselia, dansatorii populari care au umplut platoul cu energia lor pozitiva, cu acordurile de tambal ale lui Ionut Stanga, artistul care poate canta chiar si legat la ochi, precum si cu acrobatiile in ritmul muzicii ale baietilor de la Trial Bike Show. Fuiorul a reaparut in scena odata cu numarul de "speed – painting" al lui Andreas Bu, micutii de la Akikai Junior au facut spectacol cu ajutorul artelor martiale, Raisa Anischievici si-a pus din nou in valoare vocea demna de opera, iar cei doi soti din "Duo Armonia" au facut o demnostratie de forta, echilibru si gratie.  Unul deghizat in indian, celalalt in Elvis, Samir si Max au creat un moment muzical impecabil si plin de umor, in acelasi timp.

Andrei Cerbu, Los Hermanos Dinamita, trupa Workout, Catalin Mihalache, Stefan Popescu, Raul Gheba, Leon Magdan, Cvintetul Anatoly si Claudia Stroe sunt talentele care au convins deja telespectatorii ca merita sa mearga in finala blockbuster-ului divertismentului romanesc.

Competitia continua. Vinerea viitoare, de la 20:30, inca 12 concurenti intra in cursa pentru cei 120.000 de euro pusi in joc, in cea de-a patra semifinala "Romanii au talent", numai la ProTV.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies