Joburi de vara in strainatate! Europenii angajeaza zeci de mii de romani in turism, industrie si agricultura


	Joburi de vara in strainatate! Europenii angajeaza zeci de mii de romani in turism, industrie si agricultura
Data: 03 Iunie 2011

A venit vara si o data cu ea s-au inmultit si ofertele de locuri de munca in strainatate. Cei care vor sa se angajeze cu contracte pe cateva luni in tari din Europa, dar si de pe alte continente, au la dispozitie 22.000 de oferte de joburi, din care aproape 40% sunt sezoniere. Restul se adreseaza personalului calificat sau specializat cu studii superioare, in special celor cu studii medicale.

Potrivit ofertelor inregistrate pe portalul de recrutare Tjobs.ro, la inceputul lunii iunie erau disponibile 22.163 de locuri de munca in strainatate, in 40 de tari diferite.

In topul ofertelor imediate de angajare, cele mai multe oferte sunt pentru joburi sezoniere (38,49%), pentru joburi specializate (34,49 %) si pentru joburi necalificate (25,91 %).   Totusi, angajarile pentru munci sezoniere sunt in scadere cu aproape 33% fata de inceputul lunii mai, ceea ce inseamna ca recrutarile pentru sezonul estival se apropie de sfarsit: hoteluri/turism (l4.125 pozitii libere), agricultura/silvicultura (1.552 pozitii libere), restaurante (1.224 pozitii libere), vase de croaziera (912 pozitii libere).   In crestere sunt ofertele de joburi pentru personal calificat, ca de exemplu personal medical si sanitar (5.445 pozitii libere), in transporturi (880 pozitii libere), industrie (802 pozitii libere), si cele cu alte joburi necalificate: ingrijire batrani (2.610 pozitii libere), au pair/ingrijire copii (1.000 pozitii libere), sau necalificati (833 pozitii libere).

Intra pe www.incont.ro ca sa vezi tarile de unde vin ofertele!

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies