Jesica Zamfir este noul MasterChef al Romaniei


	Jesica Zamfir este noul MasterChef al Romaniei
Citeste mai mult despre: Jesica Zamfir, MasterChef, Romania,
Data: 11 Iunie 2014

Marea finala “MasterChef”, castigata de Jesica Zamfir, a reintarit pozitia de lider a PRO TV, inregistrand din nou audiente de top, la mare distanta de celelalte statii.

Ieri, finalistii Rares Calota, Adriana Obrocaru, Anni „Raj Kapoor”, Irina Bucsa si Jesica Zamfir au avut mare surpriza sa afle ca vor pregati masa pentru propriile familii. Insa ceea ce a facut proba si mai palpitanta a fost faptul ca fiecare concurent a gatit pentru una dintre familiile adversarilor sai. La testul decisiv, aspirantii la marele titlu au creat semnatura lor de MasterChef, iar Jesica a impresionat juriul cu un cotlet de miel in crusta de fistic, cu piure de cartof mov.

Finala MasterChef a fost cel mai urmarit program al serii: pe segmentul publicului comercial din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, ratingul mediu de 13,1 puncte din intervalul orar 20:28 – 22:59 si cota de piata de 33% au situat PRO TV in fruntea topului audientelor, potrivit cifrelor furnizate de Kantar Media. Locul 2 a fost ocupat de Antena 1, cu 4,9 puncte de rating si 12,4% cota de piata, iar Kanal D a avut 3,7 puncte de rating si 9,4% share. 

In minutul de aur 22:56, PRO TV a atins un varf de audienta de 21 puncte de rating si 48,9% cota de piata. In plus, pe segmentul publicului din mediul urban, PRO TV a fost de asemenea lider de audienta, cu un rating mediu de 10,4 puncte si o cota de piata de 22,6%, in timp ce Kanal D, situat pe locul doi, a obtinut 6 puncte si 13,2% share. Pe locul 3, Antena 1 a inregistrat 3,3 puncte si 7,1% share.

Si la nivel national PRO TV a fost lider, cu un rating mediu de 9,2 puncte si 21,1% share, cifre peste audientele inregistrate de Kanal D (6,5% rating, 14,9% share) si Antena 1 (4,5% rating si 10,3% share).

Jesica Zamfir este castigatorul titlului de MasterChef si al marelui premiu in valoare de 50.000 de euro. Intrebata ce va face cu acest premiu,  Jesica a marturisit: „Voi investi banii, in primul rȃnd, in pregatirea mea pe mai departe. Vreau sa mai fac cursuri si sa invat cat mai multe, pentru a fi bine pregatita pentru ce va urma. Ma gandesc intens sa-mi deschid un restaurant”.

Pe numele sau real Mihaela Georgeta Zamfir, tanara din Ploiesti este mama unui baietel de 2 ani. Castigatoarea a locuit 8 ani în Sevilla, unde spaniolii au alintat-o Jesica. Acum, la intoarcerea in tara, urmeaza cursurile Facultatii de Litere, Sectia de Engleza-Franceza. Jesica nu a urmat niciun curs gastronomic, insa e pasionata de gatit: „Ma deosebesc de alti bucatari prin inventivitate, prin faptul ca nu repect reteta exacta si ca am curaj sa adaug si sa exclud ingrediente. Pe langa bucataria din sudul Spaniei, imi place sa combin gusturi din bucataria araba (marocana) si indiana. Ma fascineaza, de asemenea, abundenta de savoare a bucatariei braziliene”.

De-a lungul competitiei, Jesica a avut parte de multe experiente, dupa cum subliniaza: „Cea mai dificila proba mi s-a parut cea cu branza, dar nu pentru dificultatea  preparatului, ci pentru ca era proba de care imi doream cel mai mult sa trec, care mi-a pus in valoare calitatile de sefa. Am avut cea mai minunata echipa, cu care m-am inteles extraordinar!” In plus, pentru Jesica, „MasterChef” nu a fost doar un concurs, ci si o oportunitate de a cunoaste specialisti si oameni la fel de pasionati de gatit: „Chiar si dupa terminarea filmarilor, am ramas atasata de cateva persoane - ne intalnim, ne vizitam si vorbim la telefon. Eu i-am placut si i-am indragit pe toti si chiar am ramas prietena cu unii dintre ei”.

“Mai vreau o portie”. E fraza pe care o auzi cel mai des cand gatesti? Nu mai sta pe ganduri si inscrie-te la Masterchef!

Irina Bucsa s-a clasat pe locul doi in al patrulea sezon „MasterChef”, pregatind drept semnatura de chef coquelet cu bere neagra. Pentru ea, ultima editie cu concursului a fost cu peripetii, pentru ca s-a ars puternic pe mana in timp ce prepara un piept de rata in tigaie. In schimb, ea a gatit si cel mai apreciat preparat din finala, care l-a determinat pe Chef Scarlatescu sa exclame ca este cel mai gustos fel de mancare din cele patru sezoane.

Rares a fost un alt concurent care a surprins juriul cu un „preparat OZN”: muschi de vita cu spuma de porcini si sparanghel. Chef Scarlatescu a declarat ca aceasta este cea mai curajoasa farfurie vazuta de el pana acum, in aceasta competitie.

Din toamna, cea mai intensa competitie culinara va continua la PRO TV. Emisiunea “MasterChef” incepe cautarile de noi concurenti si invita pasionatii de gatit sa se inscrie pe site-ul masterchef.protv.ro. Dupa perioada de inscrieri, caravana va ajunge pe 14 iunie in Iasi si pe 21 iunie la Timisoara. Turul prin tara se incheie la Bucuresti, cu preselectiile de pe 5 si 6 iulie. 

 “MasterChef“- Prinde gustul competitiei, numai la PRO TV!

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies