Jackie Chan sare în ajutorul copiilor

Jackie Chan sare în ajutorul copiilor
Citeste mai mult despre: Jackie Chan, Cavalerii Shaolin,
Data: 15 Octombrie 2008
Jackie Chan, cel care alături de Owen Wilson sperie Vestul Sălbatic în comedia Cavalerii Shaolin, difuzată la Pro Tv, sâmbătă, 18 octombrie, de la orele 21:30, luptă cu convingere pentru binele copiilor din întreaga lume.
Actorul a fost de curând invitatul de onoare al unei acţiuni caritabile desfăşurate în Australia, la care au participat mai multe vedete de prim rang. Camp Quality este o organizaţie internaţională care oferă ajutor copiilor bolnavi de cancer, dându-le posibilititatea de a petrece timp în afara spitalelor şi a avea un stil de viaţă normal şi sănătos. În cadrul licitaţiei organizate de Camp Quality, Chan a pus la bătaie un ceas foarte scump, care a reprezentat punctul de atracţie al serii.

Chan nu este însă la primul eveniment de acest gen, ci se implică permanent în acţiuni caritabile, a căror valoare este recunoscută chiar de UNICEF şi UNAIDS care l-au desemnat pe actor „Ambasador Onorific al Bunăvoinţei”. În 2004 Jackie a simţit că poate face mai multe pentru copiii şi bătrânii fără posibilităţi şi a înfiinţat „Dragon\'s Heart Foundation”, o asociaţie care strânge bani pentru a construi şcoli şi a oferi o viaţă decentă locuitorilor din zonele sărace ale Chinei. Fundaţia strânge bani din licitaţii şi donaţii private şi încurajează chiar şi copiii să se implice. Chan a promis ca pentru fiecare dolar primit din donaţii, să ofere încă un dolar, sumele donate crescând astfel simţitor.

Până în prezent, „Dragon\'s Heart Foundation” a construit 20 de şcoli şi centre de îngrijire pentru bătrâni, iar recent a început o campanie de reconstrucţie a zonelor distruse de cutremurul Sichuan, proiect pentru care au fost strânşi peste 45.000 de dolari.

Modifică setările cookies