Din ce in ce mai multi romani se uita la cooking show-ul acestei toamne, iar incepand din aceasta saptamana, telespectatorii pot savura portie dubla de MasterChef!
Preselectiile au continuat luni seara cu noi concurenti ce si-au facut aparitia cu preparate mai mult sau mai putin inspirate. Altii au compensat prin prezenta de spirit caracteristica, fapt care a generat reactii neasteptate in randul juriului.
Editia de luni a situat din nou PRO TV in topul preferintelor telespectatorilor, fiind lider de audienta pe toate categoriile de public, in intreg intervalul de difuzare, 20:31 – 22:22. MasterChef a adunat in fata televizoarelor peste 2 milioane de telespectatori din toata tara in minutul de maxima audienta de la 21:11, de 4 ori mai multi decat cei care au ales Antena 1 in acelasi minut, 517 mii de telespectatori.
Pe publicul comercial din mediul urban cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, PRO TV a fost lider detasat cu o audienta medie de 10,2 puncte de rating si 23,2 % cota de piata, urmat fiind de Antena 1 cu 6,9 puncte de rating si 15,5 procente din cota de piata.
Pe intreg publicul din mediul urban, PRO TV a obtinut pe perioada difuzarii emisiunii o audienta medie de 8,1 puncte de rating si 16,1 % cota de piata, al doilea post clasat fiind Kanal D ce inregistra 7,0 puncte de rating si 13,9 % cota de piata.
Pozitia de lider se pastreaza si la nivel national, unde MasterChef a inregistrat o audienta medie de 8,1 puncte de rating si 16,1 % cota de piata, urmata tot de Kanal D cu 6,6 puncte de rating si 13,2 % cota de piata.
O noua editie MasterChef, condimentata cu multa emotie, creativitate, determinare si, pe alocuri, cu momente amuzante
Primul concurent al serii, Tudor Ionut Marcu s-a inscris la auditiile MasterChef convins ca stie sa gateasca, chiar daca tatal lui nu i-a acordat aceelasi gir. Acesta a gatit tort Mona Lisa cu crema de zmeura si sos de capsuni, sustinand ca este cel mai complicat desert pe care l-a realizat vreodata. Dar pentru ca nu s-a incadrat in timpul alocat prepararii lui, Chef FOA l-a suspus unui test de proba fizica – genuflexiuni, primind la schimb secunde pentru finzalizarea desertului. Se pare ca tot efortul nu a fost in zadar, intrucat Tudor a plecat acasa cu un sort.
Alina Laufer a marturisit ca bucataria este o pasiune veche, ea gatind din copilarie. ii place sa se documenteze si sa studieze retetele inainte de a le pregati. La preselectii, frumoasa concurenta a gatit shaorma israeliana, iar modul de prezentare al preparatului si gustul special au calificat-o in competitie.
Ioana Popescu, o cunoscuta prezenta mondena, a venit la MasterChef sa demonstreze ca stie sa gateasca, dar se pare ca acest lucru nu i-a iesit prea bine. Preparatul sau, vinete umplute cu mix de carne tocata nu a fost pe placul niciunui jurat si ca urmare aceasta va trebui sa isi amane mentionarea unei astfel de realizari in CV.
MasterChef demonstreaza inca o data ca este locul in care toti pasionatii de gatit isi dau intalnire. Vivien Brandt, studenta la Paris, considera ca este momentul sa se afirme prin talentul sau culinar. Daca marii bucatari au fost mereu barbati, acum Vivien vrea sa demonstreze ca poate sa schimbe lucrurile in favoarea femeilor, ea insasi devenind un exemplu. Sortul l-a primit cu doua raspunsuri pozitive, dupa ce chefii au gustat din supa crema de mazare pregatita de ea.
Pe drumul din culise si pana in fata juriului, Anca Elena Socoliuc si-a pierdut pantoful, dar nu si increderea ca va fi pe placul juratilor. De profesie ospatar, Anca si-a propus sa faca un salt rapid intr-o bucataria profesionala si pentru inceput a ales bucataria MasterChef. Meseria de bucatar i se pare cea mai frumoasa din lume si pentru ca a trecut de preselectii, va avea ocazia sa paseasca in tainele ei.
In editia de aseara, Chef Patrizia Paglieri si-a folosit primul green card pentru Alexandra Moza. Profesoara si pasioanata de food fotography, tanara a venit la MasterChef dupa ce in trecut s-a confruntat cu un episod depresiv major, ca urmare a consumului de droguri. Emotionata la intalnirea cu cei trei chefi, Alexandra a gatit file de ton in crusta de mac pe pat de risotto cu blue cheese, preparat care a convins-o pe Chef Patrizia sa-i acorde o sansa in competitie.
Stefan Bodorin se astepta ca pulpa de pui pe pat de sfecla si baby spanac cu care s-a prezentat sa fie o noutate. Nu de aceeasi parere au fost si juratii, din partea carora a primit un refuz silentios.
Un concurent de categorie grea, Nicolae Surugiu s-a gandit ca preparatul sau va face KnockOut juriul. Pasionat de box, a venit cu manusile la el, marturisind ca ele ii poarta noroc. De aceasta data superstitia i-a fost spulberata, dupa ce cotletul de vitel cu sos de ciuperci nu a fost pe placul chefilor.
La prima editie din aceasta saptamana s-au prezentat si o serie de cupluri frate-sora, mama-fiica, sot-sotie. Fratii Adelina si Sorin Nidelea marturisesc ca nu se inteleg bine in bucatarie, dar de aceasta data au facut front comun si fiecare a reusit sa obtina cate un sort. Maria Gligor si Andreea Paraschiv, mama si fiica, au venit cu cele mai bune preparate ale lor, sperand sa impresioneze. intre cele doua, Andreea a gatit mai bine, fiind cea care merge mai departe in competitie.
Seria cuplurilor a continuat cu sotii Linda Gusberti Momeu si Carbini Giovanni, mutati in Romania din Italia in urma cu aproape un an. Chef Adrian Hadean i-a invitat sa guste unul din preparatul celuilalt, iar in timp ce Linda i-a acordat nota 10 preparatului gatit de sotul ei, acesta din urma a notat-o doar cu nota 7 – 8. Cu toate acestea decizia juriului a fost cea finala si ea a fost una pozitiva pentru amandoi.
La finalul serii Chef Patrizia Paglieri, Chef FOA si Chef Adrian Hadean au oferit 14 sorturi celor mai talentanti concurenti, care vor trebui sa nu-i dezamageasca.
In editia de astazi, cei trei jurati continua cea mai buna reteta de a schimba viata unor oameni pasionati de gatit si ofera ultimele sorturi ce asigura un loc in bucataria MasterChef.
MasterChef - Prinde gustul competitiei, la PRO TV!