Gadget: Poate iPhone sa iti salveze viata?

Gadget: Poate iPhone sa iti salveze viata?
Citeste mai mult despre: gadget, iPhone, medicina,
Data: 22 Septembrie 2010
iPhone, telefonul de la Apple, are deja aplicatii specifice destinate domeniului medical. Astfel, iStethoscop-ul poate inlocui clasicul stetoscop, aparatul acustic cu ajutorul caruia se pot asculta bataile inimii, precum si alte sunete din piept - cele emise de plamani cand respiram, de exemplu.

Aplicatia, dezvoltata de expertii de la University College of London, monitorizeaza ritmul cardiac al pacientilor - imediat si precis.
Acesta nu este singurul program pentru telefonul mobil care transforma clasica trusa a doctorului intr-un sistem complex informational, capabil sa ne insoteasca non-stop - in poseta, intr-un buzunarul de la costum sau de la pantaloni etc.

Exista 6.000 de aplicatii relationate cu medicina, atat de sigure incat, conform unui sondaj, 80% dintre medicii britanici spera sa dispuna de propriul telefon inteligent,pana in 2012.

Viitorul medicinei pe iPhone promite multe: scanare cu ultrasunete, masurarea nivelului pe care-l are oxigenul in sange… programe care le vor permite medicilor sa isi exercite profesia la fel de usor ca si cum ar trimite un sms.

 

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies