Ce au in comun pictura si gastronomia? Majoritatea oamenilor nu vad nici o similitudine intre cele doua, insa pentru Florin Dumitrescu, Cheful de la ProTV, bucatarul este asemenea unui pictor care pune pe sevaletul sau fel de fel de ingrediente.
"Stilurile de gatit sunt si ele diferite", explica Florin Dumitrescu, "si devin o marca a unui chef, asa cum un tablou este reprezentativ pentru un pictor. Iar cei care gusta mancarea o interpreteaza in felul lor, la fel cum atunci cand te uiti la o pictura emotiile sunt diferite de la o persoana la alta."
Acestea ar fi asemanarile. Cand vine vorba de particularitati, mancarea are in viziunea lui Chef Florin si o componenta metafizica.
"Spre deosebire de pictura", spune juratul de la "MasterChef", "mancarea este in mare masura asociata cu amintiri, multe din copilarie, cu standarde de gust imprimate in minte. Primul fel de mancare e implicit si cel mai bun si pentru a-l detrona trebuie sa mananci ceva mult mai bun", este de parere Florin Dumitrescu.
Competitia se incinge in fiecare marti, de la 20:30, la ProTV - "MasterChef".
>>> Cine a fost primul MasterChef din viata ta? Si ce gatea? Spune-ne aici si castiga un sort pentru MasterCheful tau