Nu e Photoshop, nu e trambulina, nu e siretlic: "Dansatori printre noi". Fotografiile superbe care aduc o farama de magie in viata de zi cu zi:


	Nu e Photoshop, nu e trambulina, nu e siretlic: "Dansatori printre noi". Fotografiile superbe care aduc o farama de magie in viata de zi cu zi:
Data: 13 Noiembrie 2012

Un fotograf din New York a surprins diversi dansatori din Statele Unite ale Americii pozand in timpul unor miscari complexe in cadre din viata cotidiana, fotografii pe care le-a adunat in proiectul "Dancers Among Us" ("Dansatori printre noi").

Jordan Matter a inceput proiectul in 2009, cand a rugat un membru din compania de dans Paul Taylor sa lase scena pentru cateva momente si sa danseze in haine de zi cu zi pe peronul unei statii de metrou american, scrie Daily Mail.

"In acea imagine Matter a gasit ceea ce cauta: un mod de a exprima sentimentul de a fi pe deplin viu, de a trai momentul, de a lasa timiditatea, de a fi prezent", potrivit unei declaratii de pe site-ul fotografului.

Dar Matter s-a hotarat sa isi extinda proiectul in afara New York-ului si sa fotografieze dansatori din toata tara pe fundalul propriilor orase. Pentru captarea imaginilor inedite, Jordan Matter a calatorit din Washington DC, in Chicago, Seattle sau California.

Fotografiile au fost apoi compilate intr-o carte de 240 de pagini, intitulata "Dancers Among Us: A Celebration of Joy in the Everyday" ("Dansatori printre noi: O sarbatorire a bucuriei in fiecare zi").

Cartea "prezinta, una dupa alta, fotografii senzationale cu dansatori sarind, rotindu-se, inaltandu-se, lovind - dar in mijlocul vietii de zi cu zi: pe plaja, pe santier, intr-o biblioteca, un restaurant, un parc", a spus realizatorul proiectului, Jordan Matter. "Cu fiecare imagine cititorul se simte acaparat, dornic sa vada urmatoarea farama de magie."

De asemenea, fotograful insista ca imaginile sunt lucrari autentice realizate de dansatori adevarati, si nu produsul unei manipulari fotografice:

"Nu exista urma de Photoshop aici, nicio trambulina, niciun siretlic, niciun truc. Doar un fotograf, viziunea lui si minunea a ceea ce se intampla cand se aude click-ul aparatului foto."

Un proiect asemanator este "Dancing Bucharest", initiat de fotograful roman Dani Ionita si bazat pe fotografii cu "oameni dansand in locuri neconventionale".

MEDIAFAX

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies