Curiozitati: Bebelus ciclop, nascut in India


	Curiozitati: Bebelus ciclop, nascut in India
Citeste mai mult despre: bebelus, ciclop, India,
Data: 25 Martie 2011

Un baietel cu un ochi in centrul fruntii s-a nascut in India, saptamana trecuta; din pacate, el a supravietuit doar o zi.
Mama copilului, in varsta de 34 de ani, a nascut prin cezariana, iar medicii au fost de-a dreptul socati cand au vazut copilul.

Acestia stiau ca micutul se va naste cu probleme, pentru ca in urma unor analize a rezultat faptul ca fatul suferea de o malformatie congenitala, si anume hidrocefalie.

Ceea ce inseamna acumularea in exces la nivelul creierului a lichidului cefalo-rahidian. Conform raportului medicului, personalul a vrut sa-i fac un chiuretaj, dar nu s-a putut din cauza sarcinii mult prea avansate, 32 de saptamani. Nimeni nu se astepta ca micutul sa sufere de cyclopie, o malformatie congenitala foarte rara.  

"Aceasta a fost a treia sarcina. Sarcina anterioara am pierdut-o. Mi s-a spus ca bebelusul a avut apa la creier, dar nu ma asteptam ca micutul sa se nasca cu un sigur ochi si fara nas", a declarat mama.

Surprinzator este faptul ca aceasta malformatie este intalnita la unul din 250 de embrioni. Sunt rare situatiile cand o astfel de sarcina este dusa pana la capat. Una din cauze este rezultatul unei mutatii genetice intalnite cel mai des, in randul mamelor alcoolice sau a celor care au diabet zaharat.

Aparitia acestei trebile malformatii are o legatura stransa cu medicamentele folosite in vindecarea cancerului. In 1950, in vestul Statelor Unite a fost inregistrat un focar de miei cu aceasta malformatie. Buruienile cu care s-au hranit oile contineau o toxina numita cyclopamina care cauzeaza un asemnea defect fizic si ce este cunoscut pentru distrugerea celulelor tumorale cerebrale.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies