Cum sa recunosti un incompetent! Vezi 7 cele mai intalnite tipologii


	Cum sa recunosti un incompetent! Vezi 7 cele mai intalnite tipologii
Citeste mai mult despre: incompetent, competent, tipologii,
Data: 12 Iulie 2011

Din nefericire, in viata, nu avem norocul de a da numai peste oameni de la care avem ce invata sau exemplul carora sa il putem urma. Dupa cum spune si  proverbul: "Nu exista padure fara uscaturi".

De aceea iti oferim 7 cele mai intalnite tipologii ale oamenilor incompetenti, in asa fel incat sa te ajute sa-i identifici si sa te feresti de ei, daca ai aceasta posibilitate.

1. Ei cred, spun si fac doar lucruri negative
Da. Ei vad probleme in orice. Se plang ca soarele este prea fierbite sau blesteama ploaia, pentru ca le-a ruinat planurile pentru a doua zi, si dau vina pe vant pentru ca le-a stricat parul.

Ei cred ca toata lumea este impotriva lor si niciodata nu gasesc solutiile pentru problemele lor. Fiecare moment de dificultate este exagerat, pana in punctul de tragedie. Ei fac din esec o tragedie si sunt descurajati in loc sa invete din greselile lor. Astfel nu avanseaza niciodata, din cauza ca le este frica sa iasa din zona lor de confort.

2. Ei actioneaza inainte de a gandi
Ei se ghideaza dupa instincte sau impulsuri de moment. Daca vad ceva ce le place, il si cumpara fara a se gandi mult. Dupa care vad ceva mai bun. Si asa regreta ca nu au putut profita de chilipir, marea lor problema este ca nu se gandesc niciodata la consecinte.

3. Ei vorbesc mult si nu asculta nimic

Ei vor sa fie vedeta "show-ului". Asa incat se angajeaza tot timpul in discutii din care ei ar putea iesi eroi, chiar daca e nevoie sa minta. Cand altii ii consiliaza, nu asculta pentru ca sunt prea mandri sa recunoasca faptul ca au gresit. In mintea lor, ei au intotdeauna dreptate si resping sugestiile pentru ca ii face sa se simta inferiori, chiar daca nu recunosc.

4. Ei renunta usor
Oamenii competenti trateaza esecul ca o treapta spre succes. Cei incompetenti renunta la primele semne de neputinta. La inceput par destul de incantati, dar cand intampina mici greutati isi pierd repede interesul. Apoi se duc in cautareau unui lucru nou. Aceeasi poveste cu aceleasi realizari. Oamenii incompetenti nu persevereaza, si asa nu-si pot indeplini visele.

5. Ei inceraca sa-i aduca pe altii la nivelul lor

Oamenii incompetenti invidiaza persoanele de succes. In loc sa lucreze din greu pentru a ajunge ca ei, acestia raspandesc diverse zvonuri si incearca tot timpul sa-i traga in jos, bineinteles, cu ajutorul unor modalitati josnice.

Ei ar putea sa ceara ajutorul persoanelor competente, da nu, sunt mult prea mandri. Nu solicita niciodata consultanta; mai mult decat atat, gandesc mult prea negativ pentru a realiza ceva.

6. Ei isi pierd timpul
Ei nu stiu ce sa faca. Astfel aleg calea cea mai simpla: sa manance, sa se imbete, sa se uite la TV  sau, mai rau, sa viseze cu ochii deschisi, fara a face nimic.

Nu este contraindicat sa te bucuri de viata, din cand in cand. Dar timpul trebuie gestionat eficient, in scopul de a reusi. Astfel incat trebuie sa existe un echilibru corect intre munca si placere.

7. Ei aleg tot timpul calea cea mai usoara
Ce nu stiu acesti oameni este ca secera ceea ce au semanat. Efortul depus nu va trece niciodata neobservat. Daca ei ar vrea sa se sacrifice un pic mai mult, ar duce o viata mai buna dupa aceea.

Oamenii care au succes au ajuns in acest punct dupa ce au depasit nenumarate obstacole. Ei nu au renuntat niciodata si au facut tot ceea ce a fost necesar pentru a realiza ceea ce si-au dorit.
 

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies