Pentru ca nu de putine ori alegerea gresita a ochelarilor de soare poate dauna sanatatii, trebuie sa respecti niste criterii atunci cand ii cumperi.
Care este lista calitatilor pe care trebuie sa le bifeze ochelarii de soare ati aflat de la emisiunea Ce se intampla, doctore?
Calitatile lentilei, coloratie speciala, fabricatie speciala, care nu lasa sa treaca radiatiile ultraviolet si nici lumina prea puternica sunt atuurile unor ochelari de soare recomandati de specialisti.
Uniunea Europeana a stabilit de la o la 4 gradele de protectie ale lentilelor pentru ochelarii de soare.
Este important sa ne alegem ochelarii de soare in functie de mediul in care ii vom purta: in oras, la volan sau la mare, unde si nisipul si marea reflecta puternic razele solare.
Cel mai indicat pentru uzul normal este gradul trei, pentru ca gradul patru sunt atat de inchisi incat nu permit sa conduci masina.
O alta informative importanta: pe bratul intern al ochelarilor trebuie sa scrie ca lentilele sunt polarizate, aceasta indica faptul ca imaginea este clara, fara deformari.
La ochelarii de calitate, apare pe partea interna a ramie inscriptionarea UV 400, ceea ce inseamna ca are o protectie ideala impotriva razelor ultraviolet.
Medicii spun ca ochelarii care nu respecta aceste standarde sunt periculosi, in unele situatii pot provoca chiar si leziuni ale retinei.
Abia dupa ce au fost intrunite criteriile de mai sus ne putem gandi la forma ochelarilor, care trebuie sa tina cont de trasaturile fetei.
Cele mai avantajate personae sunt acelea cu fata ovala.
Persoanelor cu fata patra stilistii le recomanda rame rotunjite, pentru a le indulci trasaturile.
Pentru fetele lunguiete sunt recomandate ramele usor curbate.
O fata rotunda poate fi pusa in valoare de ramele cu forme drepte, care subtiaza si alungesc trasaturile.
Pentru fetele in forma de inima sunt indicate ramele mai groase in partea de sus.
Ochelarii cu rame clasice fac ravagii in acest sezon.