Cum pavezi o curte fără să ignori elementele naturale. Soluția, prezentată la Visuri la cheie


	Cum pavezi o curte fără să ignori elementele naturale. Soluția, prezentată la Visuri la cheie
Autor: Dan L. Brumar
Data: 21 Decembrie 2021

Amenajările exterioare sunt o provocare pentru arhitecții de la Visuri la cheie, pentru că trebuie integrate în conceptul de casă atunci când sunt gândite interioarele. Pentru pavarea curților pe care le vedeți în emisiune, echipa se bazează pe soluțiile oferite de Elis Pavaje.

Din 2016 alături de Visuri la cheie, compania fondată în 1991 continuă și azi să netezească drumurile românilor. Cum? Prin realizarea unei game tot mai largi largi de produse din beton vibropresat pentru infrastructură sau amenajări exterioare. Compania produce pavele, dale, borduri, rigole, elemente de canalizare, produse din beton pentru grădină, bolțari, blocheți.
 

În ultima ediție din acest an a emisiunii, arhitecții au avut de renovat un centru de zi pentru copiii din Urlați. Curtea acestui stabiliment a fost generoasă, motiv pentru amenajarea unor alei late, pcare să permită accesul mai multor persoane. Alex Gavrilescu s-a gândit la copii și a inclus în amenajare dale și pavele antiderapante. Iată, mai jos, ce minunăție de curte a ieșit!

Amenajarea unei care trebuie să fie un concept unitar și să țină seama de specificul zonei, clima din zona în care se află locuința, realitățile locului și gusturile proprietarilor. Laura Boghiu a ținut cont de toate aceste aspecte atunci când a gândit curtea familiei Milea.

Arhitecta de la Visuri la cheie a ales pavele premium Malo Antico de la Elis Pavaje, datorită nuanțelor naturale și aspectul de piatră spartă pe care îl conferă. În plus, a mizat pe piatra cubică gri-antracit, care a conferit aleilor din jurul casei un aer boem, asortat perfect cu fațada casei.

În ediția a 9-a a emisiunii, o căsuță construită la marginea pădurii a devenit o bijuterie arhitecturală grație intervenției arhitecților Visuri la cheie. Curtea familiei Anton a fost amenajată de arhitectul Alex Gavrilescu folosind verdeață din belșug și pavele și dale premium Maris Antico și Conic Antico de la Elis Pavaje.

Aleile care înconjoară casa din Corbii din Vale au păstrat aerul retro și nostalgic pe care îl are satul din județul Vâlcea.

În ediția a 7-a a emisiunii, Alex Gavrilescu a avut în natură cel mai bun aliat. În amenajările exterioare, arhitectul a folosit pavele Rustic Clasic și borduri B4 Antracit, de la Elis Pavaje. A rezultat o curte în trepte, presărată din loc în loc cu zone de relaxare și odihnă. 

Soluția aleasă a protejat fundația casei familiei Pârvu și a conferit gospodăriei un look aparte, în care modernul și utilul se împletesc cu elementele tradiționale.

În ediția a 5-a a emisiunii, Elis Pavaje a furnizat echipei Visuri la cheie blocuri și dale din pavele vibropresate, cu care a fost pavată curtea familiei Filip. Arhitecții au realizat o curte deschisă, aerisită, fără garduri împrejmuitoare. Scopul a fost acela de a crea un spațiu care să le confere locatarilor săi impresia de libertate, după ce de-a lungul vieții au avut parte de nenumărate încercări care le-au limitat acțiunile.

Verdeața și covorul de gazon proaspăt completează o amenjare care se potrivește unor spirite libere. La realizarea pavajului s-au folosit pavele Cortina P4, Cortina P7 și trepte realizate din elemente de treaptă Siena, disponibile în portofoliul furnizorului. 

În ediția a treia a emisiunii, Andra Marinescu și-a imaginat o curte dominată de linii curbe și cercuri, în cadrul lucrării de renovare a casei familiei Drăgoi. Arhitecta a trebuit să facă față unei noi provocări, aceea de a crea o alee circulară într-o curte pătrată. 

În prima ediție din sezonul 8 al emisiunii Visuri la cheie am ajuns la Buzău, unde am cunoscut-o pe Simona. Am aflat povestea ei de viață și efortul pe care l-a depus tatăl ei vitreg pentru construirea unei case impresionante pentru întreaga familie.

Lui Alex Gavrilescu i-a revenit plăcuta sarcină de a se ocupa de amenajarea curții și, pentru asta, a ales elemente antichizate și pavele de la Elis Pavaje.

În pavajul pe care l-am realizat în zona de acces a casei găsim din nuanțele fațadei, în tonuri închise de gri. Am vrut să fac o trecere lină, să nu am prea multe denivelări, ca să nu creez dificultăți locomotorii Simonei”, a spus arhitectul de la Visuri la cheie.

Pentru jardinerele din proiectul său a folosit 2.200 de bucăți de elemente antichizate D6 alb-crem. Acest tip de produs poate fi folosit și pentru a ridica un gard, drept sau circular, care va da un aer aparte curții, sau pentru orice amenajare pe verticală, de înățime joasă.

Amenajarea a continuat cu 16 metri pătrați de pavele Gala D2, nuanța tempo, niște piese robuste care imprimă o notă de personalitate aleii perimetrale casei sau taresei. Mai mult, arhitectul a folosit 31 de metri pătrați de pavele Gala P3 tempo, care au făcut impresie în rândul familiei.  

Toată casa a fost gândită cu accente romantice, însă cu toată atenția acordată curții, aceasta s-a transformat într-un spațiu din care nu mai vrei să pleci. Elementele pavate s-au combinat armonios cu arbuștii și plantele decorative pe care arhitectul le-a integrat în lucrare, motiv suficient de convingător pentru ca beneficiarii acestui proiect de arhitectură să petreacă mult timp la exterior. 

Mai multe informații despre produse: www.elis.ro!

Modifică setările cookies