Cu Petru in bucatarie: O RETETA DELICIOASA si mici secrete ale lui


	Cu Petru in bucatarie: O RETETA DELICIOASA si mici secrete ale lui
Citeste mai mult despre: MasterChef, Petru Buiuca,
Data: 06 Iunie 2012

Concurentul MasterChef iti prezinta o reteta delicioasa si iti dezvaluie secrete din bucataria si din viata lui.

Primii pasi in bucatarie

Primul fel de mancare pe care l-am gatit de unul singur a fost ghiveci de legume inabusite in vin. Un dezastru! Am gatit pentru prima oara cu alcool si nu s-a evaporat complet. Ce a urmat se subintelege... a fost o experienta bahica. De gatit, am invatat de la televizor sa gatesc. Din emisiuni culinare. Apoi am devorat tot ce puteam pe net. Sunt unii bucatari care pur si simplu te ademenesc sa te uiti la ei. Astfel, in limita resurselor disponibile, am gatit cam tot ce am putut eu.

Pe cine "testeaza" retetele

Mancarea mea e apreciata cel mai mult de iubita mea, Anca. Mananca tot ce ii gatesc, pentru ca tot ce fac pentru ea nu prea repet. Sunt retete mai... speciale si mai spontane. In alte imprejurari am prieteni care, daca aud de mancare, se prezinta instant la o intalnire cu mine. Altfel e mai greu sa ii strangi, au toti treaba...

Planuri dupa Masterchef

Si daca voi castiga, si daca nu, recunosc ca mi-ar placea sa am ocazia sa le readuc aminte oamenilor ca gatitul este amuzant. Ca poti sa gatesti absolut orice! Imi doresc sa le arat copiilor de 10-12 ani ca sunt niste sandvisuri fenomenale pe care le pot face chiar ei, vreau sa le arat tinerilor ca pot si ei sa gateasca fabulos la petreceri in doar 1-2 ore... si sa fie amuzant! Sa se lase cu manjit, sa se joace. Si cel mai important, pentru ca fac parte din categoria celor care muncesc mult, vreau sa le reamintesc adultilor ca undeva, in inima lor, se afla cate un mic bucatar. Se afla niste caractere puternice care au nevoie de un impuls venit din/de la ei si, de ce nu, de la mine. Cat despre partea cu bucataria profesionista, intr-o bucatarie inchisa e mai greu sa te faci auzit publicului larg, dar orice e posibil. Recunosc ca mi-ar placea si mi s-ar parea interesant sa am ocazia sa fac parte dintr-o emisiune TV in care sa imi valorific pasiunea pentru gatit si prin care sa le trezesc celor de acasa simturile alea amortite!

A salivat la "Ratatouille"

Initial eram reticent in a descoperi un baiat si un soricel pusi pe bucatareala. Dar cand am vazut tot filmul am ramas uimit. Zici ca eram eu acolo: agitatie, zambete, bucurie si ingrediente noi, numai bune, de descoperit, simturilor! Oamenilor din film li s-a adus aminte ca mancarea uneste, te face sa fii liber si comunicativ. Celor care nu l-au vazut, filmul, il recomand. Sigur o sa doreasca, in timpul sau dupa vizionare, sa gateasca ceva. Eu, la un moment dat, am pus stop si mi-am gatit ceva. Salivam ca un nebun!

Preparate inventate

Cel mai surprinzator fel de mancare facut de mine a fost o quesadilla. Cred ca intre niste lipii am pus tot ce am gasit prin bucatarie: pui, seminte de floarea soarelui, salata verde, morcov, smantana, cascaval... ce mai! Era un monstru de mancare, dar am avut ajutor de la iubita mea si l-am ras pe tot! 

Ce nu ar manca niciodata

Nu ma va crede nimeni, dar pot sa citez un gurmand: "Daca arata bine, mananca-l!". Bineinteles, sunt limite, mici, dar sunt. Iar la fel de mancare exotic as pune clar un orez indian cu miel. Foarte picant, foarte aromat si fooooarte ciudat. Nu am mai mancat de atunci niciodata si nu l-am mai gasit in alta parte.

O reteta delicioasa

Inainte de toate, iti trebuie un chef nebun de taiat si maruntit si de joaca! 

Apoi: salata verde (fara apa in ea, uscata pe pat de servetele), rosii cherry, ceapa verde, seminte de floarea soarelui si alune crude trase in tigaie cu chilli si sare de mare (fara sa se arda!), masline (fara samburi), si creveti* trasi in vin alb demisec cu sare (plus orice alt condiment va trece prin cap si credeti ca v-ar placea).

* Creveti cat de mari posibil - bugetul iti va spune cat de mari o sa ii cumperi. Acestia se fac repede, intre 2 si 5 minute, la foc mediu (in functie de marimea lor). Secretul e sa ramana zemosi.

Se amesteca totul si apoi se toarna dressing de lamaie si ulei (raportul lamaie-ulei este 1 la 3, in orice cantitati credeti ca e nevoie).

Nu e scumpa reteta si e chiar buna! Se serveste cu paine prajita si e buna pentru toata lumea! 

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies