Crononutritia - dieta eficienta, functie de momentele zilei! VIDEO

Crononutritia - dieta eficienta, functie de momentele zilei! VIDEO
Citeste mai mult despre: Ce se intampla doctore, crononutritie, dieta,
Data: 05 Iunie 2010
O dieta este cu atat mai eficienta, cu cat in timpul ei se tine cont de momentele zilei, deoarece exista alimente care ar trebui consumate la primele ore, iar altele spre finalul zilei.

Lactatele, carnea si rosiile fac casa buna cu micul dejun, in timp ce pestele, telina, conopida sau bananele sunt mai potrivite pentru seara.

Alte trucuri folositoare au dezvaluit expertii in crononutritie, invitati in editia de sambata, 5 iunie, a emisiunii Ce se intampla, doctore? prezentata de Oana Cuzino.

Alimentatia de dimineata: oua, lactate, carne, fasole, mazare, morcovi, rosii, cartofi, orez, cereal integrale, portocale affine, capsuni.

Ouale sunt de prefearat dimineata, fierte, nu sunt recomandate la pranz sau seara deoarece se digera foarte greu. Cerealele sa nu fie procesate, sunt de preferat cele integrale. Cele care contin secara si ovaz sunt mai indicate decat cele care contin mai mult grau.

Alimentatia de seara: peste, telina, mere, conopida, broccoli, andive, banane, nuci, migdale.

Seara sunt indicate fructele cu un indice glicemic mai scazut, asa ca nu consuma struguri, smochine sau stafide, ci pere, avocado sau caise, nu foarte coapte.

Daca nu ai probleme cu greutatea, poti manca o banana seara. Ciresele sunt recomandate spre a fi mancate inainte de culcare, deoarece contin si melatonina, o substanta care ajuta la reglarea somnului.

Este important ca fructele sa fie mancate separat, la cel putin o jumatate de ora dupa alte alimente.

Click AICI ca sa vezi video cu alimentatia functie de momentele zilei!


 

Modifică setările cookies