Cristian Gog, fata in fata cu MOARTEA: S-a "ingropat" 3 ore intr-un sicriu de gheata. Un experiment in premiera nationala. VIDEO

Citeste mai mult despre: Cristian Gog, Romanii au talent,
Data: 27 Mai 2012

Marele castigator de la "Romanii au talent" arata de ce e in stare cu adevarat! ''Mentalistul'' a intrat intr-un bloc de gheata si a sfidat din nou moartea, pentru show.

UPDATE: Cristian Gog a stat in "sicriul" inghetat timp de 3 ore, cu o jumatate de ora mai mult decat marele Houdini. A doborat astfel RECORDUL MONDIAL. Cel anterior, al spaniolului Victor Cerro, era de 2 ore si 35 de minute. Bravo celui mai talentat roman! Performanta lui, insa, nu va intra in Cartea Recordurilor, pentru ca niciun oficial nu a fost prezent la Cluj s-o inregistreze, intrucat astfel de tentative ar trebui anuntate cu sase luni inainte.

Medicii l-au asistat in permanenta si, cu toate ca tanarul era in prag de hipotermie, cu o temperatura a corpului de 30 de grade Celsius, a rezistat cu succes. Tot experimentul a durat 180 de minute. In tricou si pantaloni de trening, Cristian Gog a intrat in sicriul de gheata la ora 18:30.

Invelit intr-o folie transparenta de plastic, care sa impiedice pierderile bruste de caldura si acoperit cu blocurile de gheata, Gog a vrut sa-l depaseasca pe Victor Cerro, spaniolul de 35 de ani care detine recordul mondial in domeniu. El rezistase, in urma cu 12 ani, 2 ore si 35 de minute intr-un bloc de gheata. Iar faimosul Houdini, primul care a incercat asa ceva pe la 1900, a rezistat fix doua ceasuri si jumatate.

Pentru Cristian Gog, prima ora a trecut cel mai greu: "Gheata respectiva nu s-a topit si a inghetat in jurul meu. La un moment dat, nu mai puteam sa ma misc si asta a fost cea mai mare problema."

Medicii spun ca numai prin puterea mintii barbatul de 31 de ani a putut sa domine legile fizicii. Horea Simu, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Cluj explica: "A fost o hipotermie usoara spre medie, respectiv temperatura corpului a scazut undeva pana la 30 de grade. Vasele de sange se contracta, apar dificultati in vorbire, posibile pierderi de constienta".

La el nu s-a intamplat nimic din toate acestea, ba chiar si tensiunea a ramas aceeasi. La finalul demonstratiei, medicii l-au preluat si l-au invelit intr-o folie de aluminiu, ca sa-si revina.

In lume au mai existat iluzionisti care au uluit asistenta stand in blocuri de gheata: in 2000, americanul David Blaine a rezistat 63 de ore intr-un cub inghetat din Times Square. Iar in 2010, un israelian a stat mai mult decat el cu 3 ore. Romanul nostru spune ca ceea ce a facut vineri seara e total diferit, pentru ca era acoperit pe tot trupul cu gheata.

Cristian Gog: "Ei stau in picioare, fara sa se atinga de gheata respectiva. E o iluzie ce fac ei, iar problema lor nu e temperatura. E foarte frig acolo, dar numai in primele 15-20 de minute, dupa care se creeaza un efect de iglu."

Fenomenalul truc pregatit de Cristian Gog a necesitat nu mai putin 2 tone de gheata. "O premiera nationala". Sunt "cele mai moderne, rapide si spectaculoase iluzii din Romania”,  a scris Cristian Gog pe blogul lui.

Blocurile de gheata, 13 la numar, inalte de 1 metru si late de 50 de centimetri, aveau grosimea de 25 de centimetri fiecare. Au ajuns in Piata Unirii din Cluj la ora 18:00.

Cristian era imbracat doar intr-o pereche de pantaloni de trening si un tricou, iar corpul sau a fost invelit intr-o folie transparenta de plastic. Sicriul de gheata a avut doar un orificiu cu diametrul de 50 de centimetri, prin care mentalistul sa respire. Temperatura blocurilor de gheata era de -10 grade Celsius.

Sute de oameni s-au adunat sa il sustina pe acest temerar. Cel putin teoretic, nimeni nu ar rezista in aceste conditii mai mult de 25 de minute.


ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies