Medicul Conrad Murray, judecat la Los Angeles pentru moartea cantaretului Michael Jackson, i-a administrat "regelui muzicii pop" cantitati de sedative mult mai mari decat cele pe care le-a precizat in declaratia acordata politiei americane, a declarat joi un expert anestezist.
Michael Jackson a decedat pe 25 iunie 2009 in urma unei intoxicatii grave cu propofol, un anestezic pe care artistul il folosea in resedinta sa pe post de somnifer sub supravegherea medicului Conrad Murray, judecat pentru ucidere involuntara, scrie MEDIAFAX.
La doua zile dupa moartea cantaretului, medicul Conrad Murray a declarat politiei americane ca i-a administrat starului, intravenos, doua doze de 2 miligrame de lorazepam si doua doze de 2 miligrame de midazolam, doua sedative care au "contribuit" la moartea cantaretului. Potrivit declaratiilor medicului Murray, Michael Jackson nu reusea sa adoarma, iar el i-a administrat apoi 25 de miligrame de propofol, dupa care a iesit din camera "doua minute", pentru a merge la toaleta. Cand s-a intors in camera cantaretului, acesta nu mai respira.
Potrivit medicului Steven Shafer, anestezist si specialist recunoscut pe plan mondial, considerat un expert in domeniul anestezicului propofol, medicul Conrad Murray i-a administrat megastarului o doza de propofol de patru ori mai mare decat cea precizata de el in declaratia acordata politiei.
Foto: Getty Images
"Acesta este singurul scenariu care ar putea conduce la o concentratiue de propofol coerenta", de 2,6 micrograme pe mililitru, gasita in sangele lui Michael Jackson, a afirmat Steven Shafer.
"Nu poti sa te trezesti pur si simplu din anestezie si sa poti sa iti faci singur o injectie", a spus Shafer.
In cazul in care va fi condamnat, medicul Conrad Murray, acuzat de ucidere involuntara, risca o pedeapsa de pana la patru ani de inchisoare si pierderea dreptului de a practica medicina. In prezent, doctorul in varsta de 58 de ani este eliberat pe cautiune, dupa ce a fost pus sub acuzare in februarie 2010.