Chef Victor Melian, bucatarul care va schimba restaurantele din Romania: "Acasa am o concurenta acerba"

Chef Victor Melian, bucatarul care va schimba restaurantele din Romania: "Acasa am o concurenta acerba"
Data: 04 Martie 2015

Chef Victor este pregatit sa schimbe radical mersul lucrurilor din bucataria restaurantelor cu probleme. Fost Executive Chef al unor restaurante de lux din Capitala, el va fi vedeta show-ului “Vine CHEFul”.

A lucrat la restaurante precum Esperanto sau Calderon din Bucuresti, marturiseste ca mancarea lui preferata este ciorba de potroace acra si ca recunoaste ca sotia lui gateste mai bine decat el. Faceti cunostinta cu Chef Victor Melian, bucatarul care va schimba felul in care functioneaza restaurantele din Romania.
 
Cum v-ati descrie, ca bucatar? Dar ca om?

Ca bucatar... PASIONAT. Ca om… PASIONAT.

Cand ati inceput sa gatiti?

De mic copil stateam in bucatarie pe langa bunica mea si urmaream atent ce gatea ea. Ma mai lasa in joaca sa o ajut , bateam oua pentru omleta, amestecam niste cacao in lapte si alte chestii extrem de ’’avansate’’.

Ce scoala/cursuri de gatit ati urmat?

Cursuri de gatit, barman, maitre’d in Suedia, impreuna cu multe stagii de pregatire practica in diverse restaurante din Europa.

In ce restaurante ati lucrat de la inceputul carierei pana in prezent?

Urban’s Stockholm (detinut de campionul mondial de desfacut stridii Urban Standar), Fem SmaHus Stockholm, Green Light San Francisco, Esperanto Bucuresti, Calderon Bucuresti, asta ca sa enumar doar cateva.

Care este cheia succesului in domeniu? Ce calitati trebuie sa aiba un bucatar bun?

Ca in mai toate meseriile pasiunea, dedicatia sunt cheia succesului. Ca sa fii un bucatar bun trebuie sa ai cunostinte de baza ale produselor pe care le utilizezi, tehnicilor de lucru si sa fii suficient de indraznet sa incerci lucruri noi.

Care a fost cel mai mare dezastru din bucatarie prin care ati trecut?

Aici e o lista lunga ☺. Sunt multi bucatari buni dar un bucatar excelent stie sa repare ce a gresit sa improvizeze cu ce are la indemana in asa fel incat clientul/oaspetele sa nu se prinda niciodata de dezastrul din spatele usilor bucatariei.

Care este motto-ul dumneavoastra in bucatarie?

’’Cooking is an art and patience a virtue’’ - Keith Floyd

Pe ce gadgeturi va bazati atunci cand gatiti?

Imaginatie, stiinta, inspiratie.

Care este alimentul care nu va lipseste niciodata din bucatarie?

Din clasicele literaturii romanesti ’’ Sarea in bucate’’ si pentru mine personal un ardei iute.

Gatiti si acasa? Ce anume?

Gatesc cu placere acasa, dar am o concurenta acerba, sotia mea care  gateste mai bine decat mine… de cel mai multe ori.

Ce nu ati manca niciodata?

A manca este una, a gusta este altceva. Daca nu ai gustat ceva nu ai cum sa stii daca iti place sau nu.

Care este mancarea dumneavoastra preferata?

O lista atat de lunga ca nu avem loc aici de raspuns. Ciorba de potroace acra (facuta de sotia mea), un rendang din Malaesia, pho din Saigon, kottbular la Stockholm, pizza la Napoli si o pot tine asa fara de sfarsit.

Care bucatarie internationala va place cel mai mult?

Asiatica in general, cea din Vietnam, India, Thailanda,  pentru varietatea infinita de combinatii de condimente.

Ce bucatari internationali admirati?

Nicolas Le Bec, Anthony Bourdain, Per Morberg, Tom Kerridge si evident Gordon Ramsay.

Citeste mai multe pe foodstory.ro!

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies