Reteta succesului se afla chiar de la el. Chef FOA dezvaluie care sunt calitatile unui "MasterChef"


	Reteta succesului se afla chiar de la el. Chef FOA dezvaluie care sunt calitatile unui "MasterChef"
Data: 21 August 2014

Florin Scripca, cunoscut si sub numele de FOA, a pornit in propria calatorie culinara in urma cu 14 ani, dar este pasionat de bucatarie de cand se stie. In ultimii zece ani, Chef FOA a facut schimb de experienta in afara tarii, lucrand in bucatarii ale unora dintre cele mai mari companii de catering, sau ale unor locatii de prestigiu, care aveau una sau doua stele Michelin, printre care se numara si “Jamie Oliver’s Fabulous Feasts”, “La Cantine du Faubourg”, “Rhubarb” sau “The Nut Tree Inn”. 

Pozitia sa in cadrul juriului "MasterChef" reprezinta pentru Chef FOA o noua provocare prin prisma careia abia asteapta sa cunoasca romani talentati, carora sa le impartaseasca din experinta sa si alaturi de care sa se distreze.

1.Cum ai primit vestea de a face parte din juriul "MasterChef"?

Cu mare bucurie. Este o pozitie care onoreaza intreaga echipa Flavours Food Design, din care fac parte de 14 ani. Cu siguranta este o provocare noua pentru mine si abia astept sa cunosc romani talentati, carora sa le pot impartasi din experienta pe care am acumulat-o si alaturi de care sa ma distrez, intrucat chiar asta vreau sa fac. 

2.Cum ti s-au parut editiile precedente "MasterChef"?

De fiecare data cand am urmarit emisiunea, mi-a facut multa placere si am apreciat in special interesul concurentiilor de a invata si emotiile care se transmit mai departe. Nu e neaparat, sau mai bine zis nu e doar o emisiune despre mancare, ci despre ce poti face cu ea, atunci cand esti talentat... Asta e cheia. Daca ai un talent, sa afle despre el cat mai multe persoane, sa poti fi apreciat si sa-l poti apoi dezvolta, pentru ca apoi mai multa lume sa se bucure de el. Mie imi place la nebunie sa gatesc, dar mancarea se traieste cu tot sufletul, nu doar cu gura si cu stomacul. Succesul pe care l-am obtinut in timp vine nu doar din talent, ci si din planificare, din pasiune si din perseverenta. Ca sa nu adaug si din foarte multa munca, sa nu speriem candidatii. 

3. Care crezi ca sunt atuurile tale care te recomanda pentru pozitia in cadrul juriului "MasterChef"?

Asta ma tot intreb si eu... Sunt ca un caleidoscop, va trebui sa alegeti voi. Am colindat lumea si am testat bucatariile din multe tari din Europa. Poate sunt putin influentat, dar nu trebuie neaparat sa pleci peste mari si tari ca sa obtii gustul perfect. La noi avem si bucatarie turceasca, o gramada de italieni care ne-au invatat sa gatim ca-n Toscana, mii de francezi care apreciaza un pic de gourmet food, si sasi, si ardeleni, si lipoveni, si olteni, si moldoveni. Dar sa revin la atuuri, o fi pasiunea pe care o simt de fiecare data cand intru in bucatarie? Sau faptul ca abordez cu grija atat un eveniment de 15 persoane, cat si unul de 3000? Sunt implicat, de altfel, si in proiecte cu mai mult glamour, unde un chef se poate manifesta mai spumos, iar personal imi place sa vad ca oamenii isi dau seama ca gatitul este o distractie, nu o corvoada. 

4.Care trebuie sa fie calitatile finalistului "MasterChef" din punctul tau de vedere?

Sa fie fericit. Fericit de ce a facut, dar si de cum a ajuns pana aici si dispus sa munceasca pentru a ajunge mai departe. Acum 15 ani eram si eu doar un tanar pasionat de gastronomie si stiu ca inceputurile sunt foarte sensibile si trebuie incurajate de cei cu experienta. Asa cum imi place mie sa spun, la noi in bucatarie, it’s all about Flavours, iar daca exista pasiune si talent, vom face miracole impreuna. 

5.Ce relatie ai cu ceilalti doi jurati?

Ne stim de ceva vreme, lumea e mica, iar cei pasionati ca noi cu siguranta s-au intalnit deja. 

6.Cum ai hotarat sa optezi pentru aceasta meserie?

Cred ca pana la urma meseria te alege, in cazul meu acest lucru este adevarat. Sunt foarte norocos deoarece, dupa parerea mea si a multora, mama este gospodina perfecta si am avut de invatat foarte multe de la ea. De la tata am mostenit curiozitatea de a combina ingredientele si de a experimenta gusturi noi. Nu cred ca este o coincidenta faptul ca suntem trei frati si toti bucatari.

7.Cum te astepti sa-ti influenteze viata acest proiect de televiziune?

Sper sa pot influenta eu la randul meu viata oamenilor de langa mine. Nu ma refer doar la concurentii pe care ii selectam sau care ne vor insoti pe durata sezonului.  Sper din tot sufletul ca voi putea transmite romanilor o farama din pasiunea care ma face viu. Pasiunea pentru mancare si pasiunea pentru viata pe care mi-a pus-o Dumnezeu in maini.  Gatitul te poate destinde, te poate bucura, chiar daca nu ti-a iesit totul perfect. 

8.Care a fost cel mai gustos preparat pe care l-ai incercat vreodata?

Am o lista interminabila de mancaruri care se bat pe primul loc, specifice fiecarui sezon. Dar cine stie ce ne poate aduce ziua de maine. 

9.Ce sfaturi ai pentru concurentii inscrisi in acest sezon?

Sa isi urmeze pasiunea. Sa faca din suflet ce si-au propus, iar succesul va sosi. 

10.Ce proiecte pregatesti?

In iulie am deschis o noua locatie, "Biutiful" pe lac in Herastrau, iar pana la sfarsitul anului pregatim "Flavours Food Academy", un nou restaurant in Floreasca si un local intr-un parc de birouri din nord. Nu ne plictisim nici un pic.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies