Rares Burducea a reusit sa se faca remarcat dupa ce o alta concurenta a scos la iveala apropierea dintre el si Nicoleta Matea. Desi cei doi au sustinut sus si tare ca sunt doar prieteni, imaginatia multora a inceput sa zburde.
1. Au fost colegi in concurs care au sugerat ca intre tine si Nicoleta ar fi ceva mai mult. E adevarat, cum comentezi?
Am vazut si am auzit si eu chestia asta. "Daca nu avem samanta de scandal, hai sa facem". :) In loc sa ne vedem de treaba noastra, stam sa ne uitam in curtea vecinului. Nu e nimic mai mult din NIMIC intre mine si Nicoleta. Nicoleta este concurent in acelasi concurs cu mine.
Sunt extrovertit, cateodata impertinent si capos. Nu pot sa stau intr-un colt si sa rumeg la eternitate. Trebuie sa vorbesc, sa glumesc, sa rad, sa ma exprim, sa fiu EU! Nicoleta are cam acelasi mod de gandire si perceptie a realitatii, poate asta a fost motivul apropierii dintre mine si ea. Dar nimic mai mult. Acum, daca era sa mi se spuna lucrul asta de cate ori am zambit vreunei tipe sau de cate ori am intrat in vorba sau am tinut de mana pe cineva, cred ca eram mai rau decat Don Juan. :)
2. Cum ai caracteriza-o pe Nicoleta?
Nu pot sa spun decat ca imaginea din presa de scandal nu are nici o legatura cu Nicoleta. E o femeie frumoasa, mai tafnoasa de fel, dar care are principiile ei!
3. Ai o iubita? Ce a spus ea despre participarea ta la "MasterChef"?
Toata lumea ma intreaba lucrul asta... Sunt despartit de sotia mea de 8 luni si i-am fost inca fidel, sa spunem asa. Nu am inca nicio iubita! Sunt un romantic incurabil si e cam greu sa-ti gasesti jumatatea in jungla de afara. :)
Uite de la ce a pornit totul:
Cine a fost primul MasterChef din viata ta? Si ce gatea? Spune-ne aici si castiga un sort pentru MasterCheful tau
"MasterChef" este acum integral pe Voyo.ro.
4. Ce e cel mai greu la MasterChef?
Cel mai greu la "MasterChef"... Cel mai greu e sa realizezi ca esti aici si tot ce faci trebuie sa fie exceptional. Nu mai esti acasa in bucataria ta, ai in fata cei mai buni critici si trebuie sa dai 200 % din tine. Oricum, fiecare zi este o experienta de viata, ceva ce nici o scoala sau vreun curs in domeniu nu te poate invata: autodepasirea!
5. Cum ai rezistat cantonamentului?
Am avut norocul sa intalnesc oameni minunati, care pur si simplu au format o familie pentru mine. Ti se face dor de viata ta, dar eu unul am stiut in ce ma bag si am fost bucuros ca nu am avut timp sa ma gandesc decat la bucatarie.
6. Ce a fost cel mai dificil pentru tine? Stresul, absenta familiei, criticile juratilor...
Wow! Eeeeee, aici e aici. Toate se aduna usor, usor si formeaza un cocktail molotov. Stresul a fost cauza principala a foarte multor "tampenii" pe care le-am facut. Nu sunt bucatar, nu am experienta necesara si chiar am unele lacune in gastronomie, iar chefii stiu sa te taxeze de fiecare data. Cea mai mare frica era sa nu ma fac de ras in fata lor...
7. Care a fost cea mai grea proba?
Toate au fost grele, insa una a fost bomba cu ceas pentru mine, cea la care eram sigur 100% ca plec a fost cea cu prajiturile. Urasc dulciurile... nu-mi place nici sa le mananc, nici sa le prepar. De vreo 18 ani nu mananc dulciuri, nici macar ocazional. Un ecler si o ciocolata cu cocos pe an sunt de ajuns pentru mine, iar daca nu faci un lucru cu dragoste si pasiune nu-ti iese. Proba cu prajiturile a fost punctul culminant pentru mine, dar spiritul bataios si frica de umilinta m-au facut sa ma concentrez, sa ma adun si sa fac "potcoave", asa cum mi-a zis chef Catalin. Plus ca a trebuit sa mai si mananc tot din farfurie si, incredibil, in afara de tremuratul de la atata zahar, chiar a fost demential desertul!
8. Cat de departe ai fi dispus sa mergi ca sa castigi? Ce nu ai face nici in ruptul capului pentru bani?
Am venit aici sa-mi demonstrez mie in primul rand ca pot si ca nu este o coincidenta tot ce s-a intamplat. Insa totul are o limita. Nu am sa-mi pierd moralitatea si umanitatea pentru bani. Mai bine sarac lipit si iubit decat cu bani si hulit. Eu sa fiu sanantos... banii vin si ei. :)
9. Care a fost concurentul de care te-ai temut? Si de ce?
Din punctul meu de vedere toti sunt mult mai buni decat mine... Fiecare are un atu. De temut, nu m-am temut decat de Chefi... ei sunt factorul de decizie.
10. Dar care te-a enervat cel mai mult?
Sunt cam greu de scos din pepeni... Ma supar pe moment, ma retrag undeva unde sa nu ma auda nimeni, tip sau injur si gata! Revin cu zambetul pe buze. Au fost doua chestii legate de aceeasi persoana care m-au dus aproape de limita, accept sa se urle la mine sau sa fiu criticat, dar pe munca mea si prostia mea. La cantina, Aida a reusit sa ma duca la limita, mi-am luat-o in freza pe munca ei si mai rau a fost ca atunci a fost prima si singura data cand am avut nevoie de medic: a uitat oala cu fasole pe foc, oala deja fumega, era arsa si am apucat-o cu mana goala reusind sa ma ard. Si, ca bonus, Chef Florin tot pe mine m-a luat la ocareala. Dar asta e! Toate trec, depinde daca inveti ceva din asta.
11. Cum sunt juratii in realitate, fata de cum credeai ca ii stii de la TV?
Mult mai duri! Nu o data ne-au spus ca vor mult, mult mai mult de la noi! Si pentru a reusi asta o sa ne duca la limita. Din pacate, mereu le-a iesit. :)
12. Descrie in cateva cuvinte juratii.
Florin Dumitrescu: acid, perfectionist, increzut pentru ca are cu ce!
Catalin Scarlatescu: simplu, taios, piesa nemteasca.
Sorin Bontea: impecabil, deschis, intransigent.
13. Daca juratii ar fi un fel de mancare... ce ar fi fiecare?
Hahaaaaa... buna intrebarea asta.
Pai, pe Chef Florin l-as asocia cu un "sufleu de ciocolata" (creste repede, e crocant pe exterior si partea cu "efect wow" vine din interior).
Pe Chef Catalin cu "coaste de miel in crusta" (simplu, delicios si picant).
Si pe Chef Sorin cu "muschi de vita in foietaj (wellington)" gatit impecabil (combinatie echilibrata si perfecta intre atatea ingrediente).
14. Cum ti-a schimbat viata participarea la aceasta competitie?
Enorm... este unul din visurile mele care a devenit realitate... simt ca m-am autodepasit!
15. Care au fost reactiile cunoscutilor dupa vizionarea primei emisiuni?
Au ramas masca, nimeni nu stia de participarea mea la aceasta emisiune si, mai mult, nu multi stiau de pasiunea mea. Acum toti vor sa le gatesc!
16. Esti dispus sa renunti la slujba pe care o ai pentru bucatarie?
Bineinteles! Bucataria este pasiunea mea. Eu am o zicala dupa care ma ghidez in fiecare zi: "Tinteste luna si chiar daca nu vei reusi sa o atingi, sa fii fericit ca ai dansat printre stele!"
17. Ce ai descoperit despre tine si nu stiai inainte de a participa la acest show?
Nu am descoperit lucruri noi, poate doar ca pot sa fiu robotel 18 ore cu doar 4 ore de somn. Sa spunem ca toate lucrurile pe care le stiam despre mine, acum le-am slefuit si le-am ancorat mai mult in subconstient! Sunt lucruri pe care toti le avem in noi, doar ca nu avem curajul sa le exploatam!
18. Te vei angaja in bucatarie dupa finalizarea acestui show?
Daca mi se va oferi ocazia si sansa asta, DA! Cu siguranta DA! Am atatea de demonstrat.
19. Ce speri sa obtii prin participarea la "MasterChef"?
Experienta si recunostinta. Nu vreau sa ajung vreun "cioflingar" care doar se baga in seama ca a fost si el pe acolo, vreau sa fiu cunoscut ca un pretendent spre titulatura de bucatar.