Bucuresti, capitala europeana fruntasa la noroaie

Bucuresti, capitala europeana fruntasa la noroaie
Citeste mai mult despre: Bucuresti, bagdad, Romania te iubesc,
Data: 20 Noiembrie 2009
Desi locuiesc la cativa kilometri de punctul zero al Capitalei, oamenii sunt total rupti de civilizatie, iar cel mai mare miracol ce ar putea avea loc pe strazile lor ar fi ca ambulantele, masinile pompierilor si chiar taxiurile sa poata intra.

Duminica, 22 noiembrie, de la ora 18:00, la Pro Tv, telespectatorii vor putea vedea cum se traieste pe 27% din strazile Bucurestiului, mandra capitala europeana.  
Nu mai putin de 700 de strazi din Bucuresti nu sunt racordate la reteaua de canalizare si 27% din suprafata Bucurestiului este zona rurala. Un studiu realizat de o companie americana plaseaza Bucurestiul pe locul 114 din lume, din 210 orase, in ceea ce priveste infrastructura, ultimul loc fiind ocupat de Bagdad.

De vina pentru aceasta situatie este tocmai faptul ca orasul s-a dezvoltat haotic pe orizontala, iar lipsa terenurilor i-au determinat pe dezvoltatori sa iasa in extravilan, chiar daca aici utilitatile lipseau cu desavârsire. Primaria a emis autorizatii de constructie pe banda rulanta, iar oamenii au asteptat cu buna credinta sa ajunga civilizatia si pe strada lor. Miracolul nu s-a intamplat insa, iar casele construite cu bani grei domnesc acum intr-o imparatie a noroaielor ce pare sa se intinda la nesfarsit. Cum de a fost posibil ca un sfert de Bucuresti sa arate precum un sat desfundat, duminica, la Romania, te iubesc!.

 

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies