Mark Zuckerberg nu este singurul gurmand cu diploma de la Harvard care si-a dezvoltat gustul pentru a ucide singur ceea ce mananca.
Georgia Pellegrini a fost dintotdeauna o gurmanda si o carnivora convinsa. A urmat cursuri de arta culinara pentru a-si urma visurile, iar viata i s-a schimbat in ziua in care seful de la restaurantul unde lucra i-a dat o misiune neobisnuita: i-a cerut sa taie cinci curcani pentru cina, scrie msn.com.
Citeste mai jos povestea Georgiei Pellegrini, care este in prezent unul din cei mai cunoscuti bloggeri din SUA, scriitoare, bucatar chef si se mandreste cu faptul ca este carnivora si ca isi vaneaza singura animalele care ii ajung in farfurie.
De la blonda sexy care lucra la banca, la vanator cu sange rece
Inainte sa faca ceea ce face acum, Georgia Pellegrini a lucrat intr-o banca in Manhattan. Mergea la serviciu in costum si pantofi cu tocuri inalte, participa la petreceri simandicoase, unde bea sampanie si purta conversatii frivole.
Era un job care imi hranea doar portofelul, nu si sufletul, spune acum blonda in varsta de 30 de ani, care a demisionat de la banca si apoi s-a inscris la Institutul Culinar Francez din New York, pentru a deveni bucatar profesionist.
Avea 24 de ani pe atunci si lucra in acelasi timp la un restaurant, pentru a aprofunda tainele meseriei. Bucatarul-sef i-a cerut sa ajute si ea la taierea unor curcani care urmau sa fie pregatiti pentru cina. Prima reactie a fost de teama, urmata de contemplarea serioasa a posibilitatii sa devina vegetariana pentru tot restul vietii. “M-am gandit apoi ca daca vreau sa devin chef, atunci voi manca sigur carne. Iar daca mananc carne, atunci ar fi bine sa pot sa omor singura animalele pe care le mananc”, asa isi motiveaza ea decizia in cartea abia lansata, “Girl Hunter: Revolutionizing the Way We Eat, One Hunt at a Time”.
Sacrificarea acelui curcan a fost prima experienta de acest gen pentru ea, si a trait-o intens. “A trezit o parte din mine pe care n-o stiam, poate asta e instinctul uman original”, scrie Georgia. “Mi-am dat seama ca vreau sa particip in toate etapele procesului, ca vreau sa platesc pretul intreg al unui fel de mancare. Asa ca, la putin timp, mi-am cumparat o arma si am plecat sa vanez”, povesteste in cartea sa.
Din femeia stilata si sexy care atragea toate privirile pe strada, Georgia s-a transformat intr-un vanator pasionat, care pleaca in padure dimineata devreme, imbracata in haine de camuflaj, si se bucura atunci cand isi atinge tintele.
“Cateodata sunt o doamna, alteori alerg cot la cot cu baietii pe camp. Sper ca femeile care imi afla povestea si vad ca nu ma potrivesc deloc stereotipului de vanator – sunt fata si mai sunt si feminina, pe deasupra – sa se intereseze si ele de aceasta activitate pe care eu o indragesc, vanatoarea”.
Pe blogul ei are retete cu carne de veverita, potarniche sau de bizon. Pellegrini spera sa ii convinga pe cititorii ei sa incerce si alte tipuri de carne – si chiar si sa se gandeasca la varianta de a fi vanatori. “Chiar daca nu crezi ca vei putea apasa vreodata pe tragaci, gandeste-te ca vanatoarea iti deschide noi perspective asupra carnii pe care o mananci. Iti schimba deciziile pe care le faci in privinta calitatii, varietatii si surselor din care iti procuri mancarea”.
Georgia Pellegrini si-a lansat cartea “Girl Hunter: Revolutionizing the Way We Eat, One Hunt at a Time” la sfarsitul anului trecut.
Sursa foto: georgiapellegrini.com