Baietelul lui Jojo are deja propria biblioteca


	Baietelul lui Jojo are deja propria biblioteca
Citeste mai mult despre: Jojo,
Data: 25 Octombrie 2011

La numai patru luni baietelul lui Jojo, se lauda deja cu o mini-biblioteca pe care parintii si bunicii i-au amenajat-o in dormitorul sau.

O cititoare avida si o iubitoare a cartilor, actrita din “Serviciul Roman de Comedie”, emisiune difuzata la Pro Tv miercurea de la 20.30, marturiseste ca micutul A. are deja o biblioteca pe masura sa, desi mai are mult pana va invata sa citeasca: “Tatal meu i-a cumparat carti cu toate basmele posibile, de la cele ale fratilor Grimm, Hans Christian Andersen, pana la basmele si povestile romanesti. Noi i-am achizitionat si carti cu eroi mai actuali, cum ar fi Winnie the Pooh”, marturiseste Jojo.

Si pentru ca ambii sai parinti iubesc lectura, A. a avut deja parte de primele seri magice petrecute in compania povestilor pentru copii. Pana va ajunge insa la varsta la care va sti sa citeasca singur se bucura de lectura basmelor pe care i-o fac parintii sai: ”I-am citit lui A. zilele trecute ”Scufita rosie” si m-a aplaudat tot timpul. Abia astept sa mai creasca si sa inteleaga toate aceste basme”, mai spune Jojo.

La randul ei, actrita de la ”Serviciul Roman de Comedie” recunoaste ca una dintre pasiunile sale sunt cartile si ca doreste sa ii insufle acest obicei si baietelului ei. ”Nu citesc orice, dar iubesc cartile. Mi-au placut foarte mult Herman Hesse, Ionel Teodoreanu, Baudelaire. Recitesc cu mare placere literatura clasica, asa cum am facut cu carti precum ”La Medeleni”, ”La rascruce de vanturi”, ”Departe de lumea dezlantuita”, ”Rosu si negru”.

Mi se intampla sa si primesc in dar carti, una dintre cele mai dragi fiind ”Siddhartha. Calatorie spre Soare Rasare” de Hesse, pe care mi-a daruit-o acum ceva timp sotul meu”, mai spune vedeta Pro Tv. De asemenea, Jojo povesteste ca de multe ori i se intampla sa faca recomandari prietenilor si celor din familie si chiar sa le dea in dar carti: ”Acasa tata avea vreo 3000 de carti, iar in momentul in care am inceput sa cumpar si eu am umplut cateva rafturi bune, asa ca pe multe le-am facut cadou. Ma bucur ori de cate ori daruiesc o carte. Ultima data i-am daruit tatalui meu o culegere de scrieri si schite, publicate in editie limitata, ale lui Leonardo da Vinci, tatal meu fiind un admirator al operei acestuia”, a incheiat actrita de la SRC.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies