Copiii din Cateura, Paraguay, sunt nevoiti sa traiasca intr-o saracie lucie. Peste 2 500 de familii traiesc doar din venitul obtinut in urma trierii resturilor gasite la groapa de gunoi din apropierea cartierului Cateura.
Peste 1 500 de tone de gunoi sunt aduse zilnic la groapa de gunoi, iar majoritatea localnicilor din Cateura se ocupa cu trierea si reciclarea deseurilor. Viata s-a dovedit a fi grea prentru acesti oameni, insa speranta nu i-a parasit nicio clipa.
Copiii crescuti in Cateura nu au foarte mari sanse de reusita, sansele ca ei sa paraseasca mahalaua mizera fiind minime, in majoritatea cazurilor. Exista insa si exceptii de la regula! Un grup de tineri talentati si-a propus sa isi depaseasca conditia si sa reuseasca in viata.
Avand la indemana resurse limitate, acesti copii si-au confenctionat instrumente muzicale din deseuri, pe care le-au reciclat. Sub indrumarea lui Favio Chavez, copiii au format o orchestra, intitulata simbolic "Landfill Harmonic". Absolut toate instrumentele pe care le folosesc membrii grupului sunt realizate manual din gunoaie si resturi adunate de la groapa de gunoi din apropierea micii comunitati.
Orchesta a fost infiintata in urma cu opt ani de Favio Chavez, de profesie inginer. Barbatul a observat ca mai mult de 40% dintre copiii din Cateura nu ajung sa isi finalizeze studiile din cauza dificultatilor financiare. Pentru a ii ajuta, Chavez a decis sa le ofere gratui lectii de muzica. Ideea sa a luat amploare, iar in prezent Landfill Harmonic a devenit celebra la nivel international.
Datorita originalitatii si talentului acestor tineri, s-a decis filmarea unui documentar care sa ii aiba drept protagonisti. Filmarile sunt in plina desfasurare, insa fondurile se imputineaza pe zi ce trece si finalizarea productiei este intarziata din motive financiare.