Amalia Enache, desemnata "Femeia anului 2011", pentru sustinerea copiilor din centrele de plasament


	Amalia Enache, desemnata "Femeia anului 2011", pentru sustinerea copiilor din centrele de plasament
Data: 23 Februarie 2012

Amalia Enache (prezentatoarea Stirilor Noptii de la PRO TV) a fost desemnata “Femeia anului 2011”, pentru Implicare si Responsabilitate Sociala in cadrul Galei Femeia Anului 2011, organizata de revista Avantaje.

Pentru hotararea cu care anul trecut a sustinut misiunea Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) de a inchide toate centrele de plasament de tip vechi din Romania si de a muta copiii in medii cat mai apropiate de o familie, pentru toate interviurile acordate anul trecut, in care, inainte de a vorbi despre ea, a vorbit despre copiii care inca isi traiesc copilariile in niste cladiri ca niste spitale municipale si pentru convingerea si emotia cu care a dat mai departe povestile copiilor care au astazi un loc caruia ii spun „acasa” si o familie,  Amalia Enache a fost numita de catre revista Avantaje “Femeia Anului 2011” la categoria Implicare si Responsabilitate Sociala.
 
Amalia Enache este, din anul 2010, reprezentant special al organizatiei HHC Romania, iar premiul i-a fost inmanat de Printesa Marina Sturdza, militant activ al societatii civile romanesti  si,  in acelasi timp, Patron al organizatiei Hope and Homes for Children, UK de mai bine de 12 ani.
 
“Ma simt onorata de doua ori sa inmanez acest premiu. O data pentru ca am foarte mult respect nu numai pentru competentele Amaliei Enache ca jurnalist, dar si pentru modestia si entuziasmul cu care se implica in cauze sociale. A doua oara pentru ca eu am dus-o pe Amalia la Baia Mare sa vada copiii pe care organizatia HHC Romania i-a salvat din institutii si le-a daruit o casa si o familie. Tin minte ca cei mici stiau ca urmeaza sa venim si cred ca cineva le spusese ca vine printesa. Amalia este o aparitie atat de luminoasa incat copiii sunt intotdeauna convinsi ca ea este printesa.” (Printesa Marina Sturdza, Patron Hope and Homes for Children, UK)
 
”Rolul asumat de Amalia nu e unul intamplator, nici conventional. Interesul si implicarea ei in proiectele noastre, in actiunile pentru copiii pentru care existam ca organizatie – depasesc orice asteptari. Pentru mine conteaza foarte mult ca valorile ne sunt comune: credem in dreptul tuturor copiilor la o familie, la o copilarie traita in dragoste si pretuire. Credem in forta implicarii noastre si in sensul transformarii pe care o facem in viata copiilor si a familiilor acestora. Credem ca lipsa de iubire si de atasament poate mutila omul si devenirea sa, golindu-i viata de semnificatie. Amalia e cel mai bun ambasador pe care ni-l puteam dori, pentru ca ne impartaseste viziunea unei lumi in care fiecare copil are dreptul la o familie si sunt convins ca va fi cu noi si atunci cand aceasta afirmatie se va transpune in realitate. Are si va avea partea ei de contributie la asta.” (Stefan Darabus, Ph.D., Director National, HHC Romania)
 
La acordarea premiului, Amalia Enache a rugat audienta sa-si imagineze pentru cateva secunde un moment pe care sigur l-au trait in copilarie. Acela in care pentru cateva minute s-au pierdut de parinti. I-a rugat sa amplifice acea panica ingrozitoare la cateva ore, apoi la o zi si apoi la o copilarie intreaga.  “Acestia sunt copiii de care noi ne ocupam; pe care ii salvam din institutii si ii ajutam sa castige sentimentul de siguranta pe care numai o familie ti-l poate da.” (Amalia Enache, reprezentant special HHC Romania).
 
“Gala Femeia Anului”, ajunsa la cea de-a 14-a editie, isi propune sa prezinte publicului acele personalitati feminine care, prin activitatea lor in decursul anului anterior, au contribuit la schimbarea in bine a societatii romanesti si, implicit, la crearea unei mai bune imagini a tarii noastre in lume. Evenimentul recunoaste femeile de succes ale anului in diverse domenii: arta si cultura, sport, politica, mass media, afaceri, responsabilitate si implicare sociala, promovarea si apararea drepturilor femeii si copilului, ambasador al artei romanesti peste hotare, stiinta.
 

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies