O seara plina de neprevazut, provocari si emotie. Asa s-ar putea descrie proba in deplasare la un restaurant din Bucuresti la care concurentii ramasi in competitia “MasterChef” au avut nu doar de gatit, ci si de conceput meniul, de facut cumparaturi, de respectat bugete si de servit in sala de mese.
Bucuria in fata unei astfel de probe s-a transformat imediat pentru concurenti in presiune, astfel ca multi dintre ei au recunoscut ca devine din ce in ce mai greu sa faci fata concursului. Iar la testul sub presiune, in premiera, au intrat ambele echipe, atat cea rosie, cat si cea albastra, pentru ca nici una dintre ele nu a incheiat seara pe profit la restaurant. La final, Alex Cirtu, Bogdan Lupoiu si Iris Lungu au plecat acasa, dandu-si jos sorturile “Masterchef”.
Show-ul e INTEGRAL pe voyo.ro.
Ca in fiecare saptamina, “MasterChef” a fost lider incontestabil de audienta pe toate targeturile. In minutul de maxima audienta inregistrat la 21.11, la ProTv se uitau aproape doua milioane si jumatate de romani, in timp ce in minutul de aur de la 22.09, pe publicul comercial din mediul urban, cu virste cuprinse intre 18-49 de ani, ProTv inregistra 16,3 puncte de rating si 36,2% cota de piata.
De altfel, pe parcursul intregii emisiuni difuzate intre 20.26-22.32, MasterChef a obtinut pe publicul comercial din mediul ruban cu virste cuprinse intre 18-49 de ani, o audienta medie de 12,5 puncte de rating si 29,4% cota de piata, in timp ce Antena 1 inregistra mai putin de jumatate fata de ProTv, adica 4,9 puncte de rating si 11,5% cota de piata. Pe intreg publicul din mediul urban, MasterChef a obtinut o audienta medie de 10,0 puncte de rating si 20,8% cota de piata depasind peste 1 milion de telespectatori care s-au uitat pe tot parcusul serii la MasterChef, in timp ce Antena 1 inregistra doar 4,9 puncte de rating si 10,2% cota de piata. La nivelul intregii populatii a Romaniei, ProTv a adunat in fata micilor ecrane pe tot parcursul difuzarii emisiunii aproape doua milioane de romani, inregistrind o audienta medie de 9,3 puncte de rating si 18,9% cota de piata, fiind urmat de Kanal D cu 5,3 puncte de rating si 10,7% cota de piata, in timp ce Antena 1 s-a clasat abia pe locul al treilea in topul audientelor.
La proba la restaurant, Alexandru Petricean, cel care saptamana trecuta a fost desemnat sef de echipa, a ales sa reprezinte culoarea rosie alaturi de Mimi, Izaura, Petru, Gabi, Simona, Bogdan. Mai mult decat atat, si-a luat foarte in serios rolul de lider, astfel incat le-a spus colegilor sai: “Va rog sa nu uitati, suntem o echipa, dar eu sunt seful, nu vreau sa aud discutii. Vreau spirit de invingatori. Proba asta mi se pare iadul in bucatarie, o sa fie nervi, tensiune, timp limita”.
Ceilalti concurenti condusi de Mehrzad vor reprezenta culoarea albastra. Cu un buget fix de 3000 de lei pentru fiecare echipa, concurentii au fost nevoiti sa arate ca sunt buni organizatori si la cumparaturi. Dupa ce au facut liste peste liste, dupa ce si-au stabilit meniul, care a trebuit sa respecte specificul mediteranean al restaurantului si care sa includa atat starter, cat si fel principal si desert, cele doua echipe au pornit la cumparaturi. Insa si acestea au fost o proba in sine, pentru ca echipele au primit provocarea de a se incadra intr-un buget fix si intr-un anumit timp.
Intorsi in bucatarie, concurentii s-au aflat in fata unei situatii presante, pentru ca in joc se afla nu doar reputatia lor si a show-ului, cat si cea a celor trei jurati, astfel ca totul trebuie sa iasa impecabil. Acestia s-au confruntat nu doar cu presiunea gatitului intr-o bucatarie profesionista, pentru clientii restaurantului care vin acolo la pranz si la cina, ci si cu situatii neprevazute: la un moment dat echipa albastra a ramas fara curent, iar bucataria echipei rosii s-a inundat, astfel ca lucrurile s-au ingreunat si mai mult. Peste toate acestea, nici tensiunile dintre concurenti nu au lipsit pentru ca acestia au iar pareri in contradictoriu. “Mehrzad nu e sufcient de lider, nu reuseste sa ne tina in frau, asta e important la un chef, sa faca democratie prin dictatura in bucatarie”, a spus Andreea. “Nu mi-am imaginat niciodata ca meseria de ospatar poate fi atat de grea, pe sala a fost infern”, a adaugat aceasta la un moment dat, coplesita de sarcinile pe care le-a primit. La randul sau, Mehrzad a recunsocut ca a fost foarte greu, dar considera ca a facut tot ce i-a stat in putere: “Eu cred in mine si cred ca mai mult de atat nu aveam ce sa fac, nu am esuat ca lider, dar am avut multe dezavantaje.” Si pentru Alex Cirtu a fost la fel de greu: “La un momement dat era cat pe ce sa plang, a fost dificil, au fost momente cand chef Florin a tipat la mine si m-am pierdut.”
Pe langa pregatirea meniului, cele doua echipe si-au delegat si cate doi reprezentanti care sa se ocupe in sala de mese cu luarea comenzilor, experimentand astfel si ipostaza de ospatari. Lucrurile au scapat insa de sub control marti seara la “MasterChef”, astfel ca pentru a asigura bunul mers in restaurant si pentru ca toti clientii sa fie serviti corect si la timp, cei trei chefi s-au vazut nevoiti sa intervina si sa ajute cele doua echipe. Capitanii de echipa au fost depasiti, iar in opinia lui Chef Scarlatescu cele doua echipe au fost mai mult decat dezorganizate: “E onoarea noastra in joc, nu ne permitem sa gresim, e onoarea MasterChef in joc.” “Nu si-au facut farfuriile, de la starter pana la desert, trebuiau sa le aiba gata, au fost prost organizati”, a completat Chef Sorin. “Am intrat in bucatarie si pentru reputatia noastra, refuzam sa ne facem de ras”, a adaugat si Chef Florin.
La finalul serii, dupa un intreg maraton intre bucatarie si sala de mese, epuizati si franti de oboseala, concurentii au primit si verdictul: nici una dintre echipe nu a reusit sa inregistreze profit si, desi echipa albastra a iesit in pierdere cu 300 de lei, iar cea rosie cu 500 de lei, ambele tabere s-au vazut nevoite sa intre in testul sub presiune. Intorsi in bucatarie, cu gandul ca oricare dintre ei poate acum sa paraseasca concursul, cu teama ca nu vor face fata testului sub presiune, dar si cu o lectie grea pe care au primit-o la restaurant, acolo unde cei trei chefi au trebuit sa intervina, concurentii au asteptat cu infrigurare tema acestui test: preparate facute exclusiv din ingrediente de natura vegetala, cu alte cuvinte doar legume si fructe, din care concurentii au avut de gatit doua farfurii, insa doar unul dintre ele desert. Dupa scurgerea timpului alocat acestei probe, au curs si comentariile, dar si eliminarile. In timp ce toti sunt poftiti sa guste din preparatul lui Petru, care dupa parerea juriului, intuneste toate calitatile unei farfurii de top, Alex Cirtu si Bogdan Lupoiu primesc vestea ca trebuie sa paraseasca “MasterChef”, iar Iris Lungu este invitat sa plece dupa ce reuseste sa ii enerveze de-a binelea pe jurati.
Astfel, pentru saptamana viitoare, doar 11 concurenti au mai ramas in cursa pentru premiul cel mare de 50.000 de euro si pentru titlul de “MasterChef”.