Afla cum se pot rezolva crizele adolescentei!


	Afla cum se pot rezolva crizele adolescentei!
Data: 18 Septembrie 2011

"8 ani este varsta la care puteti sa le vorbiti fetitelor despre menstruatie, iar baietilor despre maturizarea sexuala. La 12 ani, este timpul sa le spuneti ca schimbarile hormonale le pot provoca tulburari si chiar depresii. Se pare ca doar prin informatii corecte se pot gestiona cel mai bine crizele adolescentei", mentioneaza Oana Cuzino.
 

Inca de la 2 ani, parintii trebuie sa le vorbeasca micutilor despre diferentele dintre sexe. Educatia sexuala debuteaza cu informatii simple, care pot fi percepute corect, atat de catre fetite cat si de catre baieteii.

Dezvoltarea sexualitatii unui copil este una dintre cle mai importante perioade, daca in perioada asta parintii vor face glume sau vor ironiza copilul s-ar putea ca apoi acesta sa aiba probleme de dezvoltare sexual”, precizeaza Daniela Gheorghe, psiholog.

Din clasa a doua sau a treia, fetitele trebuie sa afle ca intr-un viitor apropiat vor avea prima menstruatie. Folositi-va de imagini ale corpului omenesc. Astfel puteti sa le explicati mecanismul fiziologic. E singura modalitate de a le feri de temeri. Mamei ii revine acest rol.
 


www.protv.roAfla cum poti sa rezolvi crizele adolescentei!
ProTV.ro

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies