Afla cum sa scapi de raguseala!


	Afla cum sa scapi de raguseala!
Citeste mai mult despre: raguseala, Ce se intampla doctore,
Data: 14 Octombrie 2011

Va confruntati frecvent cu episoade de raguseala? Mergeti obligatoriu la un consult ORL. Daca specialistul nu diagnosticheaza probleme de natura infectioasa, v-ar putea recomanda determinarea cantitatii de fier din singe. Raguseala poate sa fie un semn al anemiei feriprive.

Copil dvs. a ragusit? Mergeti urgent la medic pentru ca exista o cauza grava a acestui simptom. Afectiunea se numeste laringita striduloasa si este provocata de bacterii. In aceste cazuri, medicii recomanda administrarea de antibiotice.

In cazul adultilor, raguseala poate aparea dupa un efort vocal de proportii sau dupa o infectie virala. In ambele situatii citeva antinflamatoare usoare rezolva problema intr-o saptamina. Raguseala repetitiva sau care nu se vindeca trebuie sa va duca obligatoriu la medicul ORL.

Daca medicul ORL exclude cauzele infectioase sau formatiunile aparute la nivelul laringelui, va recomanda analizele uzuale de singe. 

Corzile vocale sunt de fapt muschi, pusi in miscare de alti muschi, cei ai laringelui. Fierul scazut in sange produce slabiciunea intregului sistem muscular. Iar tonusul scazut se manifesta si la nivelul corzilor vocale.

Persoanele care prezinta anemie feripriva sufera de oboseala accentuata. De aceea, apeleaza la multivitamine, calciu, magneziu sau la un consum exagerat de cafea si alte energizante. In acest caz, raguseala se accentueaza.

O doza de fier indicata de medic rezolva atat oboseala cat si problemele vocale.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies