Afla ce trebuie sa faci pentru a avea un auz bun


	Afla ce trebuie sa faci pentru a avea un auz bun
Citeste mai mult despre: auz, Ce se intampla doctore,
Data: 15 Octombrie 2011

Consumati somon si migdale din abundenta. Iata sfatul cercetatorilor australieni care au descoperit ca o dieta bogata in antioxidanti scade riscul de pierdere a auzului cu aproape 50 la suta.

Este un fenomen care aparare o data cu inaintarea in varsta si este cauzat si de prezenta radicalilor liberi din corp. Sa vedem cum functioneaza aceste alimente!
 
In procesul normal de imbatrinire, celulele sistemului auditiv isi pierd din calitati. Astfel sunetele se percep cu o intensitate din ce in ce mai slaba.

Procesul normal de imbatrinire a auzului poate fi accelerat de racelile  lasate netratate.

Astfel, recomandarea tuturor medicilor specialist  ORL este sa nu neglijati nici macar formele usoare de infectie a aparatului respirator. Acestea afecteaza si urechea. Insa si alimentatia contribuie, conform  studiilor, la incetinirea sau la accelerarea procesului normal de imbatrinire auditiva. Se stie astazi ca zaharul, grasimile saturate si alcoolul au legatura directa cu diminuarea performantelor creierului.

La polul opus se gasesc alimentele care contin grasimile bune cum ar fi pestele. Acestea se mai gasesc in cantitati mari in fructele oleaginoase - fistic, alune, nuci, migdale, toate crude si neprajite. Aceste alimente sunt si surse bune de antioxidanti. Sunt elemente care intervin in combaterea toxinelor din corp. In lipsa lor din dieta, imbatrinirea se accelereaza.

Alaturi de peste si fructe oleaginoase, consumati zilnic o ceasca de fructe de padure. 100 de grame de mure sau zmeura va asigura 80% din necesarul zilnic de antioxidanti. Costa doar 1 leu. Iata de ce fructele de padure au cea mai mare concentratie de antioxidanti.

Alaturi de catina, mure, afine, coacaze si zmeura, apelati la prune sau la magiun. Pruna se situeaza pe locul doi in topul alimentelor cu virtuti antioxidante.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies