A mai cazut un mit! Ce se intampla atunci cand lasi telefonul la incarcat toata noaptea


	A mai cazut un mit! Ce se intampla atunci cand lasi telefonul la incarcat toata noaptea
Citeste mai mult despre: mit, ce se intampla, incarcat, telefon,
Data: 06 Aprilie 2018

Sunt multe persoane care fac asta.

In era smartphone-urilor, majoritatea au nevoie de o incarcare pe zi iar utilizatorii aleg sa-l lase peste noapte in priza pentru a porni o noua zi cu bateria plina. Astfel, telefonul este lasat in priza si dupa ce este incarcat complet, majoritatea telefoanelor avand nevoie de 2 ore pentru asta.

Care sunt costurile financiare atunci cand lasi telefonul la incarcat dincolo de acele doua ore in timp ce dormi? Care sunt costurile lasarii incarcatorului in priza chiar si cand telefonul nu este atasat? Iata raspunsul.

Conform profesorului David MacKay de la Cambridge, daca vei scoate incarcatorul din priza cand nu e telefonul conectat, dupa un an vei avea suficienta energie pentru... o baie fierbinte!

Cu alte cuvinte, nu consumi prea multa energie lasand incarcatorul in priza. Asa cum spune profesorul MacKay "scotand obsesiv incarcatorul din priza este ca si cum ai vasli Titanicul cu o lingurita. Nu e rau ca o faci, dar trebuie doar sa fii constient ce gest insignifiant este".

Un studiu din 2012 facut de Lawrence Berkeley National Laboratory a dezvaluit ca un incarcator aflat in priza consuma in medie 0.26 wati. Cand un telefon este conectat la incarcator, consumul mediu de electricitate este de 3.68 wati. Odata ce telefonul este incarcat complet, acea cifra scade la 2.24 wati. Pentru o casa medie, studiul a aratat ca incarcarea anuala a telefonului are un cost mediu de 5.30 dolari!

Nu este insa bine pentru bateria telefonului ca acesta sa ramana in priza pentru perioade lungi dupa ce a ajuns la 100%. Acest tip de comportament poate duce la necesitatea schimbarii bateriei cu una noua. Bateriile Lithium ion, precum cele folosite pe smartphone-uri, nu ar trebui sa fie tinute la 100% pentru mult timp. Expertii spun ca, pentru o durata de viata optima a bateriei, ar trebui o folosesti pentru o perioada scurta si apoi sa o incarci pentru o perioada scurta. Este ca si cum ai pune bateria sa faca mai multe drumuri scurte in mers in locul unui sprint lung.

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies