6 lucruri pe care nu le stiai despre industria internetului. De ce denumirile produselor Apple incep cu "i" si cum face Facebook bani


	6 lucruri pe care nu le stiai despre industria internetului. De ce denumirile produselor Apple incep cu "i" si cum face Facebook bani
Data: 18 August 2011

Te-ai intrebat vreodata de ce Twitter limiteaza postarile la 140 de caractere sau de ce toate produsele companiei americane Apple incep cu litera "i"? Daca unele denumiri au fost gandite in detaliu, altele sunt doar coincidente.

De ce postarile pe Twitter au doar 140 de caractere?
Initial, Twitter nu avea limita de caractere, iar mesajele care depaseau 160 de semne (cat mesajele SMS) erau impartite in mai multe si distribuite pe rand. Din punct de vedere tehnic, sistemul era depasit de multe ori de situatie, asa ca inginerii au limitat textele postate la 140 de caractere, scrie Business Insider.

Cum face Facebook bani
Reprezentantii retelei sociale fac 2 miliarde de dolari anul din reclame, cadouri si vouchere cadou. Cei mai multi bani vin din reclamele contextuale datorita bazei uriase de 750 de milioane de utilizatori, care posteaza zi de zi detalii despre firmele apreciate sau produsele folosite. In plus, mai face bani din jocuri, in principal Zynga, Mafia Wars si Farmville. Procedeul este simplu: jucatorii pot sa cumpere cu banii diverse produse pe care le foloseste in retea. Ce este cloud computing Practic, o firma care foloseste sistemele de cloud computing isi va pastra documentele intr-un server virtual, in locul celui local, la sediul companiei. In plus, inainte de aparitia acestei notiuni, daca voiai sa folosesti un program trebuia sa il instalezi pe calculator. Acum, il vei putea rula direct din server pe orice dispozitiv vrei si ai nevoie doar de conexiune la internet.

De ce incep produsele Apple cu litera "i"
De la iPod la iPad, toate gadgeturile Apple incep cu litera "i", inca de la lansarea primul computer iMac in 1998. CEO-ul companiei, Steve Jobs, spune ca "i" inseamna "internet, individualism, informatie si inspiratie". "Brandul iMac imbina efervescentei internetului cu simplicitatea Macintosh", afirma Jobs.

Citeste mai multe pe www.incont.ro!

ȘTIRI SIMILARE

Modifică setările cookies